Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Akonáhle zomrie posledná včela, ľudstvo má štyri roky života! Tento dokument musíte vidieť

Televízia Viasat Nature prináša od 4. júla unikátny dokumentárny seriál o najdôležitejších živočíchov na Zemi.

04.07.2021 07:00
včela, charlieho včelia farma, Foto:
Televízia Viasat Nature uvedie unikátny dokumentárny seriál o včelách.
debata (6)

Nenechajte si ujsť Charlieho včeliu farmu. Rovnaký názov nesie aj dokumentárny seriál, v ktorom hlavnú úlohu zohrávajú neodmysliteľné živočíchy.

oteckovia, sestričky, bodka, slovania, Čítajte aj Nastal čas zúčtovať to Jojke a Markíze! Hľadá sa najhorší seriál televíznej sezóny

Dokument sleduje prácu včelieho nadšenca Charlieho Agara, ktorý je majiteľom a prevádzkovateľom spoločnosti Charlie Bee Company v Texase a zaoberá sa premiestňovaním včiel z nežiadúcich obytných zón miest. Je vzácnou kombináciou muža, ktorý hľadá vzrušenie, šialeného vynálezca, milovníka prírody a blázna na plný úväzok. Taký, ale musí byť, aby mohol zasvätiť svoj život záchrane včiel a to nie hocijakých, ale tzv. Afrických včiel, „killer bees“.

Už Albert Einstein povedal, že akonáhle na svete uhynie posledná včela, máme ako ľudstvo posledné štyri roky života. Napríklad v niektorých oblastiach Číny už došlo k takému znečisteniu prostredia, že musia rastliny opeľovať ručne štetcami. Preto by sme si mali vážiť každého včelára, ktorý sa pustí do náročnej, ale krásnej práce, akou je chov včiel.

ellen pompeo, greys anatomy, Čítajte aj Tento seriál valcuje všetko, čo mu stojí v ceste...až na koronu! Nová séria nebola vôbec dobrá

Včelárstvo však nie je len o chove včiel. Jeden svojrázny chlapík menom Charlie Agar je majiteľom a prevádz-kovateľom spoločnosti Charlie Bee Company, ktorá sa zaoberá premiestňovaním včiel z nežiadúcich obytných zón miest. Charlie nikdy nevie, čo ho čaká, keď nájde včelstvo, od šplhania po stromoch, vysávanie včiel až po rezanie domov. Je vzácnou kombináciou muža, ktorý hľadá vzrušenie, šialeného vynálezca, milovníka prírody a blázna na plný úväzok.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #včely #včelár #oseriáloch #Viasat Nature