Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zrodila sa miliardová megadohoda! Svet seriálov a filmov nebude ako predtým

Americká spoločnosť Amazon oznámila kúpu MGM Studios za 8,45 miliardy dolárov. Informuje o tom spravodajský portál CNBC, podľa ktorého je to jej najodvážnejší krok v oblasti zábavného priemyslu a druhá najväčšia akvizícia v jej histórii po kúpe Whole Foods v roku 2017 za 13,7 miliardy dolárov.

29.05.2021 07:00
amazon, mgm, Foto: ,
Amazon získal filmové štúdio MGM, zábavný priemysel sa výrazne zmení.
debata

Amazon dúfa, že využije legendárnu históriu filmovej tvorby MGM a rozsiahly katalóg 4-tisíc filmov a 17-tisíc televíznych programov, ktoré pomôžu posilniť jej filmovú a televíznu divíziu Amazon Studios.

priatelia, Čítajte aj Recenzia: Návrat Priateľov je epický, skvelý, plný emócií. Treba si ho naplno užiť

Hollywoodske štúdio vlastní napríklad filmovú sériu o agentovi 007 Jamesovi Bondovi, seriály ako Príbeh služobníčky (2017) a Fargo (2014) či mnoho populárnych televíznych reality show. Tiež vlastní prémiovú káblovú televíznu sieť Epix.

Dohoda zdôrazňuje ochotu Amazonu značne investovať do udržania konkurencieschop­nosti na preplnenom trhu streamovacích služieb. Amazon, Netflix, Disney a ďalšie streamovacie služby sa snažia rozšíriť svoje knižnice, aby si získali predplatiteľov, pričom vynakladajú miliardy na licencovanie obsahu a vývoj pôvodnej tvorby.

normal people, Čítajte aj Čo je obyčajné, to nie je zlé! Tento seriál je brilantný kúsok, ktorý zasiahne každého

Medzitým ďalšie mediálne spoločnosti prechádzajú zlučovaním, aby dosiahli väčší rozsah a mohli konkurovať firmám ako Amazon a Netflix. Minulý týždeň napríklad telekomunikačná spoločnosť AT&T zverejnila dosiahnutie dohody o spojení jej mediálnej divízie WarnerMedia, pod ktorú patria napríklad televízna sieť HBO a štúdiá Warner Bros, s mediálnou spoločnosťou Discovery v hodnote 43 miliárd dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Amazon #netflix #HBO #MGM #oseriáloch #metro-goldwyn-mayer