Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Konkurencia je obrovská, zostať lídrom nebude ľahké! Netflix má pripravené miliardy

Streamovací gigant si chce svoje miesto jednotky na trhu online televízií zachovať stoj čo stoj, hoci konkurencia je obrovská. Kľúčom k tomu, že pôvodný obsah, ktorý musí byť multižánrový, mimoriadne kvalitný a lákavý. A to stojí peniaze!

27.04.2021 07:00
debata

Netflix si je toho dobre vedomý a preto mieni v najbližšom období zainvestovať do nakrúcania svojich seriálov a filmov rekordnú sumu! Táto cifra sa každým rokom posúva smerom nahor. Dôvod je prozaický, kým pred pár rokmi bol, v podstate, jediný na trhu, teraz segment streamovacích platforiem zažíva boom a potenciálni predplatitelia sú pod obrovským tlakom. Rozhodne si vyberajú, ktorú online službu si predplatia.

Popri Netflixe je tu HBO Max, Disney+, Amazon Prime Video, Hulu, Paramount+, Discovery+, Peacock a tento počet sa bude ešte zvyšovať. Každá televízia si chce uchmatnúť, čo najviac platiacich divákov.

svadba na prvý pohľad, Čítajte aj Markíza sa nemieni vzdať kontroverznej šou! Bude pokračovať až do leta

Okrem zvýšeného nátlaku na nakrúcanie filmov a seriálov sa jednotlivé služby predbiehajú v sumách, ktoré do produkcii investujú. Priekopníkom je v tomto smere práve Netflix. V roku 2020 avizoval, že minie 17 miliárd dolárov. Skutočnosť však bola iná, keďže v prvom kvartáli prišla koronakríza a spolu s ňou aj niekoľkomesačná globálna stopka nakrúcania. Aj napriek komplikáciám sa podarilo preinvestovať viac ako 11 miliárd.

slovania, tomáš maštalír, Čítajte aj Nakuknite do zákulisia Slovanov! Herci to rozhodne nemali ľahké, museli sa toho veľa naučiť

V tomto roku mala byť suma podobná, avšak stále sa jednotlivé projekty a štáby musia rátať s komplikovanými hygienickými štandardami, čo spôsobuje zdržanie, preto je možné, že suma bude nižšia. Avšak kompetentní rátajú s tým, že rok 2022 už bude opäť „štandardný“ a svet sa vráti do normálu. Práve preto, v budúcom roku zlomí Netflix novú finančnú hranicu. Mieni naliať do pôvodného obsahu neuveriteľných 20 miliárd dolárov.

wandavision, paul bettany, elizabeth olsen, Čítajte aj Marvel prevalcuje všetko, čo mu stojí v ceste! Začiatok novej éry je prelomový

Už pre tento rok avizuje uvedenie väčšieho množstva filmov a seriálov, ako v minulom roku a rast bude exponenciálny. Okrem toho, po vzore konkurencie, uzatvára strategické partnerstvá s veľkými filmovým štúdiami a zabezpečuje si tak exkluzívne premiéry len pre seba. Čo len podčiarkuje atraktivitu online platformy, ktorá má istotu, že svoje postavenie na trhu bude neotrasiteľné.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #oseriáloch