Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľká zmena! Jojka radikálne rieši ďalšie vysielanie Slovanov

Televízna dvojka reaguje na početné žiadosti divákov a od najbližšej stredy im vychádza v ústrety. Slovania sa budú počnúc dnešným večerom vysielať v dvoch častiach za sebou. Týmto krokom však Jojka výrazne zmení podobu jarnej vysielacej štruktúry a bude musieť hľadať náhradu za svoj seriál, ktorý sa skončí omnoho skôr, ako sa pôvodne predpokladalo.

14.04.2021 07:00
slovanie, juraj loj, Foto:
Diváci sa môžu tešiť. Jojka zdvojí vysielanie historického seriálu Slovania.
debata (11)

Pôvodne mala televízia v pláne potiahnuť Slovanov takmer do konca mája. Avšak diváci bubnovali za viac epizód. Sťažovali sa na pomalé rozprávanie deja a krátke epizódy, ktoré majú okolo 40 minút. Je evidentné, že kedysi štandardný formát vysielania seriálov raz za týždeň je na Slovensku na ústupe a diváci si zvykli na svižnejšie tempo. Predsalen Jojka im ponúka napríklad Nový život dvakrát do týždňa. Zahraničné seriály sa vysielajú takisto vo väčšom počte.

Televízia sa rozhodla spraviť teda rázny krok a ponúkne Slovanov v zhustenom režime. Týmto krokom sa však vysielanie skončí už začiatkom mája a pre druhú fázu jarnej televíznej sezóny bude musieť prísť s iným programom. V zásobe je ešte dlhšie nakrúcaná novinka Nemocnica s Nelou Pociskovou. Nateraz však nie je známe, s akými zmenami príde od mája. Zrejme sa nebude púšťať do premiéry nového seriálu tesne pred letom, keď sledovanosť programov postupne klesá pre priaznivo meniace sa počasie a publikum, prirodzene, trávi svoj voľný čas inak.

červené pásky, Čítajte aj Koniec sivým priemerom! Markizácky seriál výrazne vstáva z popola

Jojka musí využiť situáciu, keď Slovanov si diváci pýtajú, keďže sa potvrdil ich pokles a následná stabilizácia diváckej základne. Z hviezdnych výšin sa seriál usadil na slušných, no priemerných hodnotách. Aj minulý týždeň totiž Slovania sa vrátiť k hodnotám zo začiatku vysielania. Piata epizóda potvrdila stabilizáciu cieľovky. Celkovo pri obrazovkách sedelo 341-tisíc divákov, čo je v podstate rovnaká hodnota ako počas ostatných troch týždňov. V komerčnej cieľovke 12 – 54 uhrali 17,3% podiel na trhu.

manifest, Čítajte aj Markíza má na konte prešľap: Cez sviatky jej absolútne vybuchla seriálová premiéra

Seriál pokorila Markíza so svojou šou 2 na 1, v ktorej ako hosť vystupovala Zdena Studenková. Táto časť prilákala 390-tisíc divákov. V cieľovke 12 – 54 získala relácia 21,5% podiel na trhu.

© Autorské práva vyhradené

11 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Slovania #2 na 1