Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Tisícová pokuta za seriál Dva a pol chlapa, ďalšie hrozia Markíze, ale aj Jojke

Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom dnešnom zasadnutí uložila vysielateľovi Markíza - Slovakia programovej službe Dajto pokutu vo výške 3 319 eur za nesprávnu hlasitosť programu.

25.02.2021 15:09
Dva a pol chlapa, Foto:
Seriál Dva a pol chlapa sa stal terčom Rady pre vysielanie a retransmisiu.
debata

Išlo o komediálny seriál Dva a pol chlapa. Dôvodom bolo porušenie zákona súvisiace s integrovanou hlasitosťou programu Dva a pol chlapa v júni 2020. Vysielateľ nezabezpečil, aby zvuková zložka programovej služby bola v súlade s technickými požiadavkami ustanovenými vyhláškou Ministerstva kultúry SR.

Okrem vysielateľa Markíza – Slovakia dostal pokutu aj vysielateľ Rádio Wow. Pokutu vo výške 199 eur dostal za to, že na frekvenciách pre Nitru a Trenčín v rámci štyroch dní nevysielal programovú službu v súlade s udelenou licenciou. Rada na svojom rokovaní začala voči trom vysielateľom správne konanie.

RVR na svojom stretnutí začala aj správne konanie voči vysielateľovi Mac Tv programovej službe Wau pre odvysielanie programu Niečo na tej Mary je. Program televízia odvysielala 26. decembra 2020 s českým dabingom. Správne konanie začala aj v prípade vysielateľa Markíza – Slovakia a jeho programovej služby Tv Markíza. Dôvodom je príspevok Násilnosti v Kapitole majú päť obeti odvysielaný 8. januára 2021 v programe Televízne noviny. Voči vysielateľovi Kiss rádio začala RVR správne konanie z možného nevyužitia frekvencie pre Prešov na účely, na ktoré mu bola pridelená.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Rada pre vysielanie a retransmisiu #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza