Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jar na Markíze: S bohatou ponukou programov ide rozdrviť konkurenciu

Televízna sezóna 2020/2021 vstupuje do svojej druhej jarnej fázy, ktorá je nemenej dôležitá ako tá jesenná. Do vysielania sa chystá veľké množstvo premiérových programov, ktoré zaplnia každý deň v týždni.

25.02.2021 07:00
markíza, televízia markíza, logo, markíza, Foto:
Televízia Markíza si pre divákov pripravila jar plnú obľúbených programov a seriálov.
debata (4)

Po úspešnej jeseni prichádza Markíza s novou vysielacou štruktúrou, ktorá odštartuje od 1. marca. Trhový líder sa opäť rozhodol neriskovať a neexperimentovať, do ponuky zaradil svoje overené stálice, ktoré sú zárukou nadpriemernej sledovanosti a budú ťažkým súperom pre konkurenciu.

Ani počas jari sa nezmení vysielanie obľúbených Oteckov, diváci naďalej môžu rátať s príbehmi svojich obľúbených postáv. Zimné mesiace boli pre seriál mimoriadne úspešné a stabilné, keď sledovanosť sa drží vysoko nad hranicou 450-tisíc divákov a ratingom medzi 8 – 9%.

Hlavná pozornosť sa však venuje prime-timu, teda času, keď drvivá väčšina Slovenska si sadá k televíznym obrazovkám a v čase lockdownu je tento zvyk ešte umocnený.

Od pondelka, 1. marca, sa do vysielania vracia Pán profesor s druhou sériou. Markíza s nasadením, logicky, dlho nečakala, keďže na jeseň sa tento, pôvodne, nemecký formát na Slovensku osvedčil a získal si státisíce divákov.

Pán profesor sa stal najúspešnejšou seriálovou novinkou minulého roka, preto nie je prekvapením, že televízia nevyčkávala s druhou sériou až do druhej polovice tohto roka. Nové časti budú otvárať pondelkový vysielací slot, ktorý roky predtým neodmysliteľne patril Susedom.

Tí s novými príbehmi dostanú šancu predviesť svoj humor každý pondelok od 21:35. Pre sitkom je to pomerne nová situácia, keďže to bol práve tento formát, ktorý kedysi robil nábehovú krivku iným programom. Teraz sa karta obrátila a Susedia sa budú spoliehať, že podedia divákom, ktorí si pustia Pána profesora.

Utorky už tradične patria lekárskym seriálom. Minulý rok na jar, tesne než pandémia udrela, mala Markíza pripravenú dojímavú novinku Červené pásky.

Plán vysielania bol jasný. Posilniť tento slot a návyk divákov, keďže počas jesene sa v ňom vysielajú obľúbené Sestričky. Červené pásky, ako aj iné programy, dostali minulý rok stopku. Seriál si na svoj reštart musel počkať poriadne dlho. Po roku ho Markíza vyťahuje do boja, aby zreprízovala prvé dve časti a následne sa diváci dočkajú neodvysielaných osem častí. Červené pásky štartujú 2. marca.

V druhom večernom pásme divákov poteší návrat zábavnej kvíz šou Dobre vedieť!.

Stredy budú patriť zábave s Adelou Vinczeovou, ktorá sa vráti v premiérových častiach Chart Show, pričom neskôr by reláciu mala vystriedať šou 2 na 1, ktorá takisto na jeseň priniesla nadpriemernú sledovanosť a dokonca suplovala absentujúcu ťažiskovú šou.

Vo štvrtok, 4. marca, sa fanúšikovia opäť vrátia do Hornej Dolnej. Komediálna stálica, zdá sa, stále neomrzelo divákov a tak Markíza neustále pokračuje s nakrúcaním nových častí. Navyše televízia pokračuje vo zvyku zdvojenia Hornej Dolnej a vyplní ňou celé štvrtkové okno.

V piatok, 5. marca, odštartuje druhá séria reality šou Svadba na prvý pohľad. Televízia ňou vyplní okno, v ktorom sa na jeseň vysielala Farma a jej Duel. Diváci sú teda zvyknutí na tento typ programu, hoci pre svadobnú reality šou je to nová situácia a bude musieť ukázať svoju silu.

Ženská zostava v 6. sérii Tvoja tvár znie povedome Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Víťazka ostatného ročníka Superstar - Barbora...

Soboty budú klasicky patriť filmovým premiéram. V nedeľu, 7. marca, odštartuje po vynútenej koronapauze šiesta série imitačnej šou Tvoja tvár znie povedome. Pôvodne sa mala vysielať počas minuloročnej jesene, no vzhľadom na epidemickú situáciu Markíza od produkcie ustúpila a presunula ju na tento rok.

Tvoja tvár znie povedome sa takisto ocitne v novej situácii, počas jari sa nikdy nevysielala, patrila jej vždy jeseň. Tento rok prichádza zmena. A nie je posledná. Formát potreboval osviežiť, odľahčiť, aby sa zastavil odliv divákov. Vizuál šou prešiel vylepšeniami, zmení sa zloženie poroty a zostava účinkujúcich je namixovaná tak, aby prilákala viac mladších divákov a posilnila sa jej pozícia v komerčnej cieľovke.

Mužská zostava v 6. sérii Tvoja tvár znie povedome Fotogaléria - 4 fotky Všetky fotky
Hviezda seriálu Sestričky, herec Braňo Mosný v...

„Sme radi, že aj v týchto náročných časoch sa nám vďaka prísnym hygienickým opatreniam darí vyrábať všetky projekty podľa plánu a pre divákov sme tak mohli pripraviť plnohodnotnú jarnú programovú ponuku. S výnimkou soboty, ktorá je na Markíze vyhradená filmovým kinohitom, sa môžu od marca každý jeden večer v týždni tešiť na premiérovú vlastnú tvorbu,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka skupiny Markíza.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #jar 2021