Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Potrebujete vedieť odpovede o vakcíne proti korone? Sledujte diskusiu na RTVS!

Pandémii koronavírusu čelíme už vyše roka. Nádej na zlepšenie epidemiologickej situácie však dávajú vakcíny. Na ich vývoj sa sústredil celý svet. Regulačné úrady niektoré vakcíny už aj schválili a dostali k záujemcom. Ľudia si však v súvislosti s očkovaním kladú množstvo otázok o ich bezpečnosti, účinnosti či vedľajších účinkoch.

01.02.2021 12:26
debata

V relácii Koronavírus špeciál divákom moderátorka Iveta Gombošová spolu s odborníkmi objasní ako schválené vakcíny fungujú, či sú účinné aj pri mutáciách koronavírusu a prečo sa pri styku s Covid-19 nedá spoliehať len na vlastnú, prirodzenú imunitu. Diskutovať budú virológ Boris Klempa, imunológ Miloš Jeseňák a ekonomický výskumník Martin Šuster.

V živých vstupoch RTVS divákom priblíži aj dianie v Spojených štátoch, Bruseli a Maďarsku. Reportéri RTVS priblížia vakcinačné stratégie i aktuálny stav zaočkovanosti. Pozvanie do mimoriadnej relácie prijal aj minister zdravotníctva Marek Krajčí. Divákom prinesie informácie o novej vakcinačnej kampani, ale aj očkovacej stratégii Slovenska. Minister odpovie aj na otázku, či máme plán B, ak by výrobcovia nedodali dohodnuté dodávky vakcín.

Tým, ktorých čaká očkovanie v najbližších dňoch či týždňoch, relácia priblíži detailné informácie o tom, čo si majú vziať so sebou do vakcinačného centra. Hostkou bude šéfka banskobystrického vakcinačného centra Martina Flašková. Diskutovať s ňou bude aj predsedníčka sekcie nemocničných lekárnikov Slovenskej lekárnickej komory Ľubica Slimáková. Práve lekárnici sú zodpovední za skladovanie vakcín, ich distribúciu aj za to, aby sa ani jedna dávka nemusela vyhodiť do koša.

Reláciu Koronavírus špeciál – očkovanie vysiela RTVS naživo na Jednotke dnes, v pondelok 1. februára o 20.30.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #očkovanie #oseriáloch #koronavírus #vakcinácia