Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Zaujímavá situácia: Markíza pri repríze filmu dosiahla lepšie čísla ako pri premiére

Počas minulotýždňového pondelka televízia Markíza zreprízovala romantickú komédiu, ktorej bola koproducentom. A nastala zaujímavá situácia. Film Pani Dokonalá dosiahol lepšie výsledky ako pri svojej premiére pred dvoma rokmi.

01.02.2021 07:00
michaela čobejová, alexander bárta, pani dokonalá, Foto:
Markizácky film zabodoval medzi divákmi ešte viac ako pri premiére.
debata (1)

V cieľovej skupine 12 – 54 sa film stal najsledovanejším nespravodajským programom dňa a k obrazovkám. Pani Dokonalá s Michaelou Čobejovou a Alexandrom Bátrom mala premiéru v apríli 2018 počas veľkonočných sviatkov. Vtedy v komerčnej cieľovke dosiahla nadpriemerný výkon na úrovni 9,2% sledovanosti a trhovým podielom tesne nad hranicou 26 percent. Celkovo pri obrazovkách sedelo 423-tisíc divákov.

Prešli takmer dva roky a Markíza sa rozhodla film otočiť ešte raz a vyplnila ním pondelkový prime-time, ktorý v hlavnej sezóne je vždy ladený komediálne. A túto podmienku film splnil. Minulý pondelok Pani Dokonalá dosiahla v cieľovej skupine 12 – 54 rating 9,7% a nadpriemerný trhový podiel 26,5%. Tentokrát pri obrazovkách sedelo 429-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Neochvejne podvečernému vysielaniu kraľujú Oteckovia. Tí si počas januára držia neotrasiteľnú pozíciu a mimoriadne stabilnú sledovanosť. Takto pred týždňom dosiahli rating 9,3% ako aj trhový podiel 29,1%, pričom v rebríčku sledovanosti zo štvrtého miesta predstihol akékoľvek pondelkové programy konkurencie. Ďalšia premiérová epizóda prilákala až 452-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Veľmi dobre sa darí aj stanici Doma, ktorej sa podarilo preraziť s lekárskymi seriálmi. Všetko to začalo s Dobrým doktorom, ktorý sa vysielal vždy v podvečer v rámci pracovného týždňa. Aktuálne televízie čaká na možnosť odvysielať štvrtú sériu, tá sa aktuálne premiéruje v USA. Našla sa však atraktívna náhrada. Od januára sa do vysielania dostal seriál Chicago Med, ktorý stanici vo vysielaní vydrží pomerne dlho. Nakrútených je 5 sezón a v USA má aktuálne premiéru šiesta.

Slovákom sa zapáčil aj tento seriál, ten získal doposiaľ najvyšší rating 2,1% v cieľovej skupine 12 – 54 dorovnal s druhou epizódou. K obrazovkám pritiahol taktiež rekordných 104-tisíc divákov starších ako 12 rokov. Čo je veľký úspech, vzhľadom na fakt, že vysielanie sa prekrýva s hlavnými spravodajskými reláciami.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #oseriáloch #Oteckovia #televízia Markíza