Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ste zvedaví? Česká Nova nakrútila vlastnú verziu Sestričiek. A uvidíte ju aj vy!

Televízia Nova v utorok spúšťa vysielanie svojho ťažiskového seriálu pre najbližšie obdobie. Splní Anatómia života očakávania a bude dostatočnou náhradou za kultovú končiacu sa Ordináciu v ružovej záhrade?

26.01.2021 07:00
anatomia života, Foto:
Českú verziu Sestričiek s názvom Anatómia života uvidia aj slovenskí diváci.
debata (1)

Slovenskú časť publika môže názov novinky miasť. Ide však o seriál, ktorý diváci u nás vo veľkom sledujú a majú ho radi. Nova nemohla využiť názov Sestričky, ten jej uchmatla konkurenčná Prima pre svoj projekt a tak muselo prísť náhradné riešenie. Našlo sa! Česká verzia fínskeho námetu dostala pomenovanie Anatómia života.

Anatómia života rozpráva osobné príbehy štyroch žien – Táni, Emy, Jany a Heleny – sestričiek na traumatologickom oddelení. Tie okrem profesionálneho života spája aj priateľstvo. Hrdinky sú každá v inom veku a každá z nich rieši témy blízke divákom svojej generácie. Nebudú chýbať ani dramatické zápletky. Hlavné hrdinky spoločne prežívajú sklamanie, bolesť i vyčerpanie.

Porovnajte si českú a slovenskú verziu seriálu... Foto: TV Nova/TV Markíza
anatómia života, sestričky, Porovnajte si českú a slovenskú verziu seriálu Anatómia života/Sestričky.

Aj k ich životu samozrejme patrí láska, radosť a úspech, a aj na to sa môžu diváci tešiť. Seriál sa odohráva prevažne v adrenalínovom prostredí oddelenia traumatológie, je teda nielen plný napätia a špecifického humoru, ale veľmi dôležitú úlohu v ňom hrajú tiež silné emócie. Pritom sa nevyhýba ani eticky kontroverzným témam, ktorá popisuje z rôznych uhlov rozdielnym pohľadom všetkých zúčastnených.

Českú verziu nakrútili slovenský tvorcovia pod vedením režiséra Petra Bebjaka, ale aj Petra Nikolaeveva, ktorý vedie aj „naše“ slovenské Sestričky.

Anatómia života štartuje v utorok večer o 20:20, slovenskí diváci môžu seriál sledovanosť na Nova International.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #oseriáloch #televízia Markíza #seriál Sestričky #Anatómia života