Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľká zmena na Markíze: Na divákov vyskúša niečo, čo tu doteraz nebolo

Televízia Markíza vybočí zo svojich zabehnutých zvykov a koľají. Vyskúša niečo, čo doteraz tu nebolo. Vymení poradie svojich ťažiskových šou. Na jar sa pokúsi oživiť odloženú šiestu sériu imitačnej šou Tvoja tvár znie povedome.

08.01.2021 07:00
markíza, televízia markíza, logo, markíza, Foto:
Televízia Markíza potvrdila pre jarnú časť sezóny návrat imitačnej šou Tvoja tvár znie povedome. Vystrieda tak Superstar, ktorá sa odkladá na jeseň.
debata

Ide o nezvyklý krok, ktorý doteraz televízia na divákov nevyskúšala. Tvoja tvár znie povedome bola vždy highlightom jesene a bola pilierom začiatku nových sezón. Najnovšiu sériu mala Markíza v pláne vysielať na jeseň 2020, avšak v čase zúriacej druhej vlny pandémie svoj úmysel odvolala a do nedeľného prime-timu vysunula reláciu 2 na 1, ktorá dokázala bez problémov prinášať nadpriemernú sledovanosť. To sa piatej sérii Tváre prestávalo dariť v čase jej vysielania.

Práve posledná séria prešla viacerými zmenami, tou najviditeľnejšou bola výmena moderátora. Po štyroch rokoch dal relácii zbohom Martin Pyco Rausch a na jeho miesto prišiel Martin Nikodým, čo sa úplne nestretlo s pozitívnymi reakciami publika. Záujem o šou postupne začal upadať a jej výkon bol preukázateľne najslabší zo všetkých sérii. V tom čase nikto netušil, že rok 2020 bude len o koronavíruse a veľké produkcie nebude možné realizovať vo forme, na akú boli všetci zvyknutí.

Šiesta séria Tváre sa objaví na obrazovkách... Foto: TV Markíza
tvoja tvár znie povedome, Šiesta séria Tváre sa objaví na obrazovkách Markízy už začiatkom jari.

Sesterská Nova sa pustila do nakrúcania a zrejme to neraz oľutovala. Dokončenie nakrúcania bolo mimoriadne komplikované a po poslednej časti si museli všetci vydýchnuť. Siedmu sériu sprevádzali obrovské kreatívne problémy, keď moderátor Vladimír Polívka bol niekoľkokrát v karanténe a na jeho miesto sa musel vrátiť Ondřej Sokol, ktorý odmoderoval ostatných šesť sezón. Nákaza sa nevyhla ani súťažiacim a tvorcovia museli poriadne improvizovať.

Markíza na rok 2021 avizovala, tradične, dve veľké ťažiskové šou. Jednou z nich je Tvár a druhou Superstar. Čakalo sa, že práve spevácka šou sa vráti na jar, vysielanie v tomto čase je už etablované. Kompetentní však spravili správne rozhodnutie a poradie šou vymenili. Predsalen, Tvoja tvár a jej produkcia nie je tak veľká ako Superstar. Je očividná snaha priniesť už štandardnú podobu Superstar a jej nový štart na jeseň to môže zabezpečiť.

Je teda oficiálne potvrdené, že na jar zabaví divákov Tvoja tvár znie povedome. Šou si tak vyskúša nové nasadenie a najmä po dlhšej pauze musí zabojovať o divácku priazeň a zastaviť odliv divákov. Zabezpečiť to má aj nová hviezdna zostava. Ako prvé dve mená, ktoré budú súčasťou novej série ohlásila Markíza účasť Evy Evelyn Kramerovej a Františka Košarišťana známeho ako Fero Joke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Tvoja tvár znie povedome #oseriáloch #televízia Markíza #Eva Evelyn Kramerová #koronavírus #2021 #Fero Joke