Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nech už je rok 2021! Disney chystá nenormálnu nálož Star Wars a Marvel seriálov

Toto bude veľké! Ešte stále je čerstvá informáciu gigantu Disney o jeho snahách o expanziu ťažiskových značiek. Divákov čaká masaker. Filmový, ale aj seriálový. Na svoje si prídu predplatitelia streamovacej služby Disney+, ale aj tí, ktorí radi chodia do kina.

20.12.2020 07:00
disney+, star wars, marvel, Foto: ,
Fanúšikovia sci-fi sa majú na čo tešiť! Rok 2021 spustí expanziu značiek Star Wars a Marvel.
debata (1)

Po koronakríze sa v budúcom roku vo veľkom vrátia na strieborné plátna superhrdinské filmy z dielne Marvelu, mnohé mali mať premiéru ešte tento rok. Navyše sa predstavia aj úplne nový hrdinovia, ktorí budú bojovať za svetlejšie zajtrajšky celého sveta. Ako bude vyzerať štvrtá filmová fáza Marvelu, to sa už nejaký čas vie.

Avšak Disney chystá útok aj v seriálovom svete a bude to doslova ofenzíva voči konkurencii. Nie je preto prekvapením, že kompetentní tlačia, aby Disney+ v roku 2021 odštartovalo po celom svete s lokalizovaným obsahom. Doteraz už má 86 miliónov predplatiteľov po celom svete a to je okrem USA dostupný len v hŕstke krajín. Tá pravá expanzia sa začne čoskoro.

A práve preto prichádza výrazne posilnenie značiek Star Wars a Marvelu. Hviezdne vojny sa do kín vrátia s novým filmom až v roku 2023, ešte predtým sa fanúšikovia dočkajú viacerých hraných, ale aj animovaných seriálov. Prvý z nich The Mandalorian, ktorý má za sebou úspešné dve série, tretia sa pripravuje a bude dostupná v decembri 2021, ukázala, že Hviezdne vojny majú dostatočnú silu aj v seriálovom formáte.

Trailer k 2. sériu hitu The Mandalorian.

Star Wars seriály

Disney ohlásil na najbližšie obdobie produkciu týchto Star Wars seriálov: Obi-Wan Kenobi, ktorý by sa mal objaviť už budúci rok. Fanúšikovia očakávajú naozaj skvostné dielo, keďže do úlohy Obi-Wana sa vráti herec Ewan Mcgregor z filmovej trilógie a doslova lavínu spôsobila informácia, že sa vráti aj Hayden Christensen ako Darth Vader. Dej sa bude odohrávať 10 rokov po udalostiach z Epizódy III. Toto je pre mnohých fanúšikov splnený sen, o ktorom ešte pred časom len málokto sa opovážil snívať.

Ďalej to bude seriály Star Wars: Ashoka, Star Wars: Andor, Star Wars: Bad Batch, Star Wars: Rangers of the New Republic, Star Wars: Visions, Star Wars: Rogue Squadron.

Marvel seriály

Pozadu nezostane ani značka Marvel a jej superhrdinské tituly, ktoré poslednú dekádu ovládli filmový svet. Od roku 2021 sa postupne objavia prvé hrané seriály. Keďže do filmov sa nezmestilo všetko, Disney sa rozhodol spraviť samostatné seriály s pôvodnými postavami a hercami z filmov. Rozpočet je mimoriadne štedrý, každý z nich má k dispozícii okolo 150 miliónov dolárov. Marvel už nerobí rozdiely medzi filmami a seriálmi. Seriál musí vyzerať ako film a to niečo stojí.

Ako prvý, sa už 15. januára, divákom predstaví WandaVision. V marci to bude The Falcon and the Winter Soldier, v máji Loki. Každý z nich bude akýmsi spôsobom voľne nadväzovať na ultimátny koniec filmov o Avengeroch.

To nie je rozhodne všetko! Pripravujú sa ďalšie Marvel seriály: Ms. Marvel, What If, Hawkeye, She Hulk, Secret Invasion, Armor Wars.

Ak sa potvrdia zvesti a Disney+ príde aj na Slovensku v druhom polroku budúceho roka, tak aj našinci budú mať možnosť vidieť najväčšie megahity okamžite, navyše aj s jazykovou lokalizáciou.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Disney #Marvel #Star Wars #oseriáloch #The Mandalorian #Disney+ #2021