Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Svetové megahity, ale aj domáce snímky. Jojka v roku 2021 bude filmová

Televízia JOJ počas posledných rokov masívne začala investovať aj do filmovej tvorby a stala sa významným koproducentom najnovších filmov. Ďalšie "jej" filmy sa dostanú na obrazovky už v priebehu tohto roka. Diváci sa môžu tešiť na rôzne žánrovky.

06.01.2021 07:00
joj, joj group, Foto:
Diváci Jojky sa môžu tešiť na silný filmový rok.
debata

Jedným z česko slovenských filmov, ktoré sa minulý rok prehnali kinosálami a v tomto roku ho odvysiela Jojka je film 3Bobule. Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) popri problémoch v manželstve a rodičovstve riešia aj krádeže vo viniciach. S veriteľmi a políciou na krku, za pomoci starých známych susedov Kozderku (Miroslav Táborský) a Františka (Marián Roden) a tiež s kamarátom Jirkom (Lukáš Landmajer), ktorý prišiel po rokoch na návštevu, začína séria komických omylov a nedorozumení.

Počas Vianoc sa do kín dostala komédia Matky a už čoskoro sa dočká aj televíznej premiéry. Matky je romantická komédia režiséra Vojtěcha Moravca o tom, aké to naozaj je byť v dnešnej dobe mamou malých detí a okrem toho súčasne aj ženou, kamarátkou a partnerkou. Hlavnými hrdinkami sú skvelé herečky Hana Vagnerová, Petra Hřebíčková, Sandra Nováková a Gabriela Marcinková. Ich mužskými partnermi budú Jakub Prachař, Jiří Langmajer, Vladimír Polívka, Václav Neužil a Štěpán Benoni.

Humoru nikdy nie je dosť, ten naservíruje ďalšia filmová premiéra, ktorú jojkárski diváci uvidia. Večierok, na ktorom sa postupne schádzajú bývalí spolužiaci, by sa pravdepodobne niesol v duchu ľahkého žartovania a nostalgických spomienok, no zrazu im podomový predavač prinesie nečakanú správu o kamarátovi, ktorý už za nimi nikdy nedorazí. A tak sa oni vyberú za ním v autobuse, v ktorom po ceste zažijú veselé aj tragikomické situácie… V novej česko-slovenskej komédii scenáristu a režiséra Michala Suchánka hrajú Jiří Langmajer, Tatiana Dyková, Karel Roden, Marek Taclík, Matěj Dadák, Marián Čekovský, Nela Boudová.

Celovečerný film Na prach, inšpirovaný skutočnými udalosťami, si užijú milovníci krimi s policajnou perspektívou, nadšenci sociálnej drámy a psychologického trileru, ale aj čiernej komédie či art-housového filmu. V príbehu hrá príťažlivá Sofia (Kristína Kanátová) premyslenú hru s ruskou mafiou a políciou, jej priateľ, amatérsky chemik (Noël Czuczor), totiž vyrába doma novú drogu, ktorá je však prudko návyková a zabíja ľudí. Ako skončí hra na mačku a myš? Režírujú Anastasia Hoppanová a Samuel Vičan.

Rútia sa zahraničné megahity!

Rok 2021 nebude len o domácej tvorbe. Televízia bude stále čerpať megahity, ktoré získala podpisom exkluzívnej zmluvy s koncernom Disney na jeseň 2020. Na svoje si už tradične prídu všetci členovia rodiny.

Rodičia s deťmi, ale aj večné deti sa môžu tešiť na najnovšie pokračovania populárnych “Disneyoviek” – Ľadové kráľovstvo 2, Toy Story 4, Autá 3, Ralph búra internet či Návrat Mary Poppinsovej, ale aj na ďalšie rodinné animované aj hrané filmy, napríklad Alvin a Chipmunkovia: Čiperná jazda, Grinch, Minna a továreň na sny, Moja malá špiónka, Ako dostať deda z domu a Red Dog 2.

V premiérovej filmovej ponuke televízie JOJ nebude núdza ani o akčné a dobrodružné filmy, určené najmä pre mužskú časť divákov. Tí sa môžu tešiť napríklad na film Kuriérka s Olgou Kurylenko či Pre balík prachov s Liamom Neesonom.

V napätí ich bude držať aj vojnová dráma Bitka o Midway, katastrofický film Greenland: Posledný úkryt, ale aj historický katastrofický film Kursk. Muži aj ženy sa istotne dobre zabavia a zasmejú pri vtipných nemeckých komédiách 100 vecí a Nightlife: Nočný život.

JOJ Plus poteší filmových fajnšmekrov dobovými a životopisnými drámami Svetlo medzi oceánmi, Mária, kráľovná Škótska či Vymazaný chlapec, krimi komédiou Umenie sebaobrany, westernovou komédiou Bratia Sistersovci, ale aj akčno-dobrodružným fantasy filmom Smrtelné stroje. Na svoje si prídu aj fanúšikovia Marveloviek, ktorí sa môžu tešiť na tretiu fázu superhrdinovskej filmovej série – napríklad na tituly Kapitán Amerika: Občianska vojna, Čierny panter, Avengers: Infinity War, Ant-Man a Wasp či Avengers: Endgame.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #Disney #Marvel #oseriáloch #Avengers: Nekonečná vojna #Avengers: Endgame #2021