Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vynovené Bez servítky sa po rokoch vracia! Táto šou nebude len o varení...

Už v pondelok podvečer štartuje na obrazovkách Jojky staronová kuchárska šou Bez servítky. Na Slovensko sa vracia po jedenástich rokoch s novom šate. Pripomeňte si princíp, pravidlá, ale spoznajte aj kuriozity, ktoré sa už stihli stať pri nakrúcaní.

04.01.2021 07:00
bez servítky, Foto:
Jojka spustí vysielanie šou Bez servítky od 4. januára.
debata (1)

Bez servítky je šou nielen o varení. Je o medziľudských vzťahoch, neraz prehnanom taktizovaní, vyhrotených hádkach a jedlo je na druhej koľaji. A to divákov mimoriadne baví. Licenciu na pôvodný anglický formát Come dine with me vlastní spoločnosť ITV Studios z Veľkej Británie, kde sa táto kuchárska šou teší stále veľkej diváckej obľube, a to už úctyhodných 15 rokov. Britská stanica Channel 4 do dnešného dňa odvysielala až 45 sérií. Formát lokalizovali televízie z viac ako 40 krajín na svete. A to je aj dôvod, prečo Jojka chňapla po licencii a oprášila tento formát opäť u nás. Relácia vzniká pod vedením tímu, ktorí pripravoval šou Moja mama varí lepšie ako tvoja.

Ako to bude prebiehať? Začiatkom týždňa sa vždy stretne pätica ľudí, ktorí sa predtým nikdy nevideli a nepoznali. Počas každého dňa diváci sledujú, ako sa vyvíjajú ich priateľstvá, či zafunguje medzi nimi povestná „chémia“, alebo naopak, pretože medziľudské vzťahy sú nevyspytateľné a hoci jedlo môže ľudí spájať, nie je to vždy pravidlom. Niektorí sa možno stanú priateľmi, iní si budú želať, aby sa už nikdy viac nestretli.

Každý deň jeden súťažiaci a hostiteľ v jednej osobe pripraví na večeru trojchodové menu, teda predjedlo, hlavné jedlo a dezert. To, aké recepty využije a akým jedlom sa bude snažiť získať svojich súperov, zostáva na jeho voľbe. Môže ohúriť skvelým receptom, alebo naopak, vôbec sa nemusí trafiť do chuťových pohárikov svojich súperov. Má však výhodu, že pri varení doma mu môže pomáhať niekto z rodiny alebo priateľov.

Každá pätica medzi sebou súťaži o výhru 500 EUR a vždy v piatok sa rozhodne, kto ju získa.

Šou plná kuriozít!

Pohnútka vyhrať na konci týždňa 500 eur je veľká, preto niektorí súťažiaci vytasia svoje najťažšie kulinárske kalibre a to večere pre súperov investujú neraz horibilné sumy, aj okolo 150 eur. O to viac zamrzí, keď nakoniec nevyhrajú a zistia, že sú v poriadnom mínuse.

Pri varení je dovolené použiť všetko, preto sa niektorí veľmi radi pochvália svojimi bio produktami. Súťažiaci sa stretnú a ocitnú v domácnostiach rôznych ľudí a povolaní, napríklad v kuchyni kaderníkov, trénerky jógy, či opatrovateľky seniorov, ale aj hlavného ceremoniára mesta Bratislavy, odborníka na vitariánstvo, vzťahovej poradkyne alebo cvičiteľky na trampolínach.

Šou o varení bez úrazov? Zabudnite! Diváci uvidia zopár porezaných a popálených prstov, počas doterajšieho nakrúcania sa v kuchyniach rozbilo spolu asi 20 pohárov, 15 tanierov a jeden veľký sklenený stôl. Každá časť sa nakrúca približne 12 hodín. Počas nakrúcania štáb spotrebuje za jeden deň 10 litrov kávy.

Okrem toho, že šou ponúkne mnoho zaujímavých jedál, nebude núdza ani o zaujímavé životné príbehy, nahliadnete do nejednej slovenskej domácnosti a uvidíte, ako budú spolu päť dní vychádzať absolútne neznámi ľudia. Sadnú si, budú dobrá partia alebo to bude na ostrie noža?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #televízny reštart #2021 #Bez servítky