Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Nemajte stres pred Vianocami! Užite si naplno tieto filmové a seriálové tipy

Napätie a nákupná horúčka stúpa. Vianoce sú tu už o necelé dva týždne. HBO ponúka tipy, pri ktorých zabudnete na predsviatočný stres.

11.12.2020 07:00
normal people, euphoria, letuška, Foto:
Zabavte sa ešte pred Vianocami so skvelými seriálmi a filmami z dielne HBO.
debata

Eufória – špeciál (7. decembra 2020)

Rue (Zendaya) oslávi v prvej časti Vianoce po tom, čo ju Jules (Hunter Schafer) opustí na vlakovej stanici a ona sa opäť vráti k drogám. Seriál získal v tomto roku tri ceny Emmy, a to vrátane ocenenia za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe dramatického seriálu. Ocenením sa môže pýšiť Zendaya. Užite si dve prémiové časti.

Štyri svadby a jeden pohreb (1. decembra 2020)

Nepliesť s rovnomenným filmom z roku 1994: toto je jeho celkom odlišná televízna adaptácia, seriál showrunnerky a scenáristky Mindy Kaling, ktorá nikdy nesklame! Maya, mladá manažérka komunikácie senátorskej kampane v New Yorku, dostane pozvanie na svadbu od spolužiačky z univerzity, žijúcej v Londýne. Rozhodne sa hodiť svoj profesijný aj súkromný život za hlavu a vydáva sa do Anglicka, aby opäť videla starých priateľov. Čoskoro si uvedomí, ako prázdne životy všetci žijú: vzťahy sú falošné a pošramotené, na povrch vyplávajú politické škandály, londýnsky spoločenský život je zlý vtip, nečakané milostné vzplanutia rýchlo zhasínajú… A samozrejme nechýbajú štyri svadby a jeden pohreb. Dostupné sú všetky časti seriálu.

Letuška(na HBO od 14. decembra 2020, každý pondelok nová časť, seriál má už prvé tri časti dostupné na HBO GO)

Temne komediálny thriller, ktorý má osem častí, je inšpirovaný celosvetovo úspešným románom Chrisa Bohjaliana. Je o tom, ako sa môže celý život zmeniť počas jedinej noci. Letuška Cassandra Bowden (hrá ju populárna Kaley Cuoco, známa z Teórie veľkého tresku alebo z Malého Sheldona) sa prebudí vo svojej hotelovej izbe v Bangkoku s príšernou opicou z predchádzajúcej noci a mŕtvolou ležiacou vedľa nej v posteli. Pretože sa bojí zavolať políciu, pokračuje vo svojich ranných aktivitách, ako keby sa nič nestalo.

Normálni ľudia (1.decembra 2020)

Svetový bestseller, ktorého sa predalo cez milión výtlačkov, román jednohlasne oceňovaný literárnymi kritikmi aj zástupmi čitateľov, dielo v úzkej nominácii na prestížnu Booker Prize, víťaz nespočetných ankiet o knihu roka – to všetko je román Normálni ľudia od írskej autorky Sally Rooney. Hlavní hrdinovia Marianne a Connell vyrastajú v malom meste, ale tým ich podobnosť končí: na strednej škole patrí Connell ku hviezdam a Marianne je outsiderkou. Keď sa spolu raz dajú do reči, zmení to ich život. O rok neskôr už obaja študujú na vysokej škole v Dubline. Z Marianne sa medzitým stala kráľovná večierkov, zatiaľ čo neistý Connell len veľmi ťažko nachádza svoje miesto v spoločnosti. Hoci sa obaja pohybujú v rozdielnych kruhoch, priťahujú sa k sebe ako dva magnety.

Nechajte ich všetkých hovoriť(10. de­cembra 2020)

Slávna spisovateľka (Meryl Streep) sa vydá so svojimi dlhoročnými priateľkami (Candice Bergen a Dianne Wiest) na dobrodružnú cestu, aby sa na výletnej lodi pobavila a vyliečila staré rany. Lenže nie je tou, ktorou sa zdá byť, a jej písanie si možno tiež nezaslúži doterajšie fanfáry… K dámam sa pripojí jej mladučký synovec (Lucas Hedges), ktorý im robí spoločnosť a pritom sa zamiluje do literárnej agentky (Gemma Chan)… Oscarový režisér Steven Soderbergh, autor všetkých Dannyho parťákov a životopisných drám Liberace alebo Erin Brockovich, vstúpil do veľmi nečakaných vôd!

Láska navždy (6. decembra 2020)

Dvaja zamilovaní tínedžeri Riley (Alexandra Shipp) a Chris (Nicholas Hamilton), jedna tragická autonehoda a všetko je zničené. Riley sa obviňuje za smrť svojho priateľa. Chris uviazol v bezvedomí. Riley a Chris nájdu spôsob, ako byť opäť spolu, ale nakoniec sa aj tak musia podrobiť najťažšej skúške zo všetkých – nechať jeden druhého odísť. Milostný príbeh presahujúci aspekty života a smrti.

Ivan je jen jeden (13. decembra 2020)

Dojemný a poučný príbeh pre deti o kráse priateľstve, sile vizualizácie a dôležitosti miesta, ktoré nazývame domovom. Film z produkcie štúdia Disney. Ivan je gorila so strieborným chrbtom, váži takmer 200 kilogramov a žije v obchodnom dome na predmestí so slonicou Stellou, psom Bobom a mnohými ďalšími zvieratami. Spomína si len na pár vecí z džungle, kde bol zajatý. Príchod sloníčaťa menom Ruby sa dotkne jeho vnútra: Ruby bola nedávno oddelená od svojej rodiny vo voľnej prírode. Ivan začne pochybovať o svojom živote, pôvode a o tom, kde chce vlastne byť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #2020 #HBO #HBO Go #Vianoce 2020