Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Vianoce na Markíze: Návrat Popolušky a rozprávkové klasiky, ktoré milujete

Najkrajšie sviatky roka sú už za rohom a televízie to dobre vedia! Ani tento rok si nenechajú ujsť príležitosť, ako prilákať rekordný počet divákov k obrazovkám. Televízia Markíza si pripravila tradičnú dávku klasík a najmä má šancu zamiešať kartami, keďže tento rok odvysiela kultové Tri oriešky pre Popolušku.

30.11.2020 07:00
markíza, vianoce, Foto:
Televízia Markíza má tento rok v talóne Tri oriešku pre Popolušku.
debata (1)

Zaujímavosťou je, že nadchádzajúce Vianoce budú pre televíziu aj malým experimentom. Kým po minulé roky stavila v hlavnom vysielacom čase na rôzne kombinácie rozprávok, teraz to skúsi aj s filmovými premiérami, ktoré v druhom večernom pásme posilnia rodinné ladený program.

Na menšej stanici Doma, Vianoce odštartujú už 4. decembra, pričom každý jeden večer svojim divákom predstaví romanticky ladené rodinné snímky s predvianočným nádychom. V rámci nich si budú môcť vychutnať napríklad aj modernú verziu filmu Vianočná koleda, ktorá vznikla podľa predlohy svetoznámeho anglického spisovateľa Charlesa Dickensa. V snímke s názvom Tajomstvo vianočného imela sa zas predstaví napríklad aj herec Patrick Duffy, alias nezabudnuteľný Bobby z kultového Dallasu či Frank zo sitkomu Krok za krokom.

Markíza nabehne naplno na sviatočnú vysielaciu štruktúru od pondelka, 21. decembra, keď večerný prime-time vyplnia filmy ako Posledné Vianoce, Takmer dokonalé Vianoce (premiéra filmu), Psia duša, Všetky moje ex. Od stredy, 23. decembra sa kompletne zmení celodenná skladba programov. Ranné pásmo bude už venované detským divákom. Poobede o 15:10 je na programe Snehulienka a lovec, nasledovať bude Pyšná princezná. O 20:30 sa diváci môžu tešiť na neodmysliteľnú klasiku – Pelíšky, tie sa vysielali v druhom večernom pásme počas Štedrého dňa, tento rok stavila televízia na zmenu. Po nich sa objaví romantická komédia Kráľovské Vianoce.

24. december

Štedrý deň odštartujú rozprávky pre deti – Tom a Jerry alebo Šmolkovia. Doobeda Markíza zreprízuje rozprávky a filmy z predchádzajúceho dňa. Okolo desiatej to bude Pyšná princezná, tesne pred obedom bude pripravená rozprávka O statečném kováři, o 13:20 si diváci zopakujú klasiku Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách. Po pätnástej sa objavia ešte raz Pelíšky. O 17:40 Perinbaba tradične vykúzli neopakovateľné čaro Štedrého večera. Hlavným ťahákom budú o 19:30 Tri oriešky pre Popolušku. Film počas posledných rokov sa stal najväčším hitom Vianoc a najsledovanejším programom vôbec. Popoluška sa po roku opäť vracia na Markízu, budúci rok sa objaví znova na Jojke.

O 21:15 príde spomínaná novinka vo vianočnom vysielaní, v podobe premiéra amerického rodinného filmu Annie s Cameron Diaz a Jamie Foxxom v hlavnej úlohe. Tridsať minút pred polnocou si diváci budú môcť vychutnať ďalšiu filmovú premiéru, tentokrát to budú Vianoce ako z rozprávky.

25. december

Prvý sviatok vianočný odštartuje sériou rozprávok pre najmenších divákov, spoločnosť im bude robiť Tom a Jerry, Scooby-Doo, ale aj Šmolkovia. O 9:40 priletí Saxána a jej Lexikón kúziel. Nasledovať bude premiéra filmu Esá z pralesa. O 13:20 Markíza zopakuje Psiu dušu, ale aj Perinbabu. O sedemnástej ponúkne S čerty nejsou žerty. O 20:30 poteší divákov Mrázik, nasledovať bude premiéra filmu Vianoce s princom a tesne pred polnocou, kto vydrží hore, tak si bude môcť pozrieť ešte raz Pelíšky.

26. december

Druhý sviatok vianočný bude v znamení repríz. Kto nestihol obľúbené vianočné filmy a rozprávky, tak bude mať šancu na reparát. Už o 8 ráno sa bude znova vysielať rozprávka O statečném kováři, o 9:40 Annie, nasledujú Vianoce s princom, S čerty nejsou žerty, Vianoce ako z rozprávka, o 17:10 to budú opäť Tri oriešky pre Popolušku. Večerný program otvorí rozprávka Čertoviny, ktorú režíroval Zdeněk Troška. O 22:35 divákov iste poteší premiéra filmu Vianoce s princom: Kráľovská svadba. Polhodinu po polnoci Markíza zopakuje film v Mene Krista.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #2020 #oseriáloch #televízia Markíza