Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Najväčší televízny úspech roka 2020: Spevácka šou, ktorá vstala z popola

Aj napriek koronakríze vybraným programom sa extrémne darilo. Spokojná môže byť najmä Markíza, ktorá na jar dokázala nemožné. Podarilo sa jej oprášiť postupne zapadajúcu slávu Superstar.

30.12.2020 07:00
superstar, Foto:
Superstar je jednoznačným najväčším televíznym úspechom tohto roka.
debata

Nebyť aj koronakrízy, zmeny, ktoré zabehnutý a sebavedomý formát zažil boli výborne nastavené. Zas a znova sa ukázalo, že slovenskí tvorcovia vedia robiť a zvládnuť veľké formáty a dať im presne to, čo potrebujú.

Práve pandémia výrazne podčiarkla odvahu tvorcov spraviť potrebné zmeny, ktoré by možno nikdy nenastali. Razom sa ukázalo, že netreba moderátora, ktorý bol vnímaný ako pilier Superstar. Nie je. Nové štúdiá, moderné spracovanie, strih, kamera, ktoré zodpovedajú najnovším trendom v tvorbe tejto šou zas a znova ukázali, že vieme byť svetoví. Nútená karanténa navyše divákov prinútila pozerať „novú“ Superstar a tí museli len priznať, že pozerajú na skvelú reláciu. V tomto smere pandémia padla obom televíziám na oboch stranách Moravy viac ako vhod.

Superstar tento rok bola jednoducho výborná, svižná, moderná a bezpochyby priniesla aj talenty. Jednotlivé fázy mali presne to, čo mali mať. Najmä priniesli zábavu, oddych a k tomu dobrú hudbu, ktorá v najhorších časoch aspoň na pár hodín priniesli divákov úľavu a iné myšlienky. Po rokoch sa znova vášnivo debatovalo o jednotlivých častiach, kto ako zaspieval.

Akoby sa diváci vrátili v čase, do doby, keď Superstar bola neopozeraná. Navyše produkčne nastavila nový trend v tvorbe šou, z ktorých budú čerpať aj ďalšie sezóny, ale aj iné ťažiskové šou, ktoré sa chystajú do vysielania. Superstar je znova na vrchole a zrejme ju najbližšie roky nič neprekoná.

Superstar to dokázala! Dosiahla najlepšie výsledky zo ostatné tri ročníky a ukázala, že má dostatočnú silu udržať si lesk aj v ťažkej konkurencii iných svetových šou. Samotné Superfinále sledovalo rekordných 678-tisíc Slovákov. V roku 2021 sa Superstar vráti, pre televíziu je to veľký risk. Doteraz nerobila nové série iba s ročným rozostupom, vždy to boli dva roky. Zostáva len dúfať, že toto riziko sa jej vyplatí.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Superstar #2020 #oseriáloch #televízia Markíza #televízny reštart