Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízny šok tesne pred koncom roka: Na obrazovkách končí seriálová stálica

Televízia Nova naozaj prekvapila! Oficiálne potvrdila koniec svojej zdanlivo nekonečnej lekárskej drámy. Po 15 rokoch končí Ordinácia v ružovej záhrade, ktorú dobre poznajú aj slovenskí diváci.

24.11.2020 07:00
ordinácia v ružovej záhrade, Foto:
Televízia Nova končí s nakrúcaním Ordinácie v ružovej záhrade po vyše 15 rokoch.
debata (1)

Premiérové epizódy sú vysielané na Nova International. Slovenská verzia vydržala na obrazovkách Markízy len päť rokov. Českí diváci ukázali, že im tento formát dlhé roky vyhovoval a udržovali ho na vrchole rebríčkov sledovanosti. To sa tento rok definitívne zmenilo. Dá sa povedať, že Ordinácii v ružovej záhrade zlomila väz aj koronakríza, ktorá prinútila televíziu Nova pozastaviť nakrúcanie, ale na konkurenčnej Prime vyrástla aj konkurencia. Tá lekársku drámu po prvýkrát v histórii porazila na celej čiare.

O konci seriálu oficiálne informuje aj web televízie Nova, koniec seriálu však nepríde hneď. Tvorcovia aktuálne pracujú na finálnej sérii, ktorá sa predstaví počas jarnej sezóny. Do jesene 2021 má tak stanica čas nájsť si adekvátnu náhradu.

„Je to pre nás emotívna záležitosť, väčšina z nás so seriálom zostarla, ťažko hľadať nejaké porovnanie. Ak si nejaká reláciu udrží svoje miesto v hlavnom vysielacom čase po viac ako 15 rokov a navyše sa vysiela po dvoch epizódach v týždni, je to skrátka fenomén, ktorý len tak nezmizne,“ hovorí Monika Hasmanová, riaditeľka výroby TV Nova.

Ordináciou od jej vzniku prešli desiatky českých hereckých hviezd. Pre niektorých to bol debut ich kariéry, iní so sebou priniesli roky skúseností.

„Ešte nehovoríme posledné slovo a máme nachystanú nabitú sezónu, ktorá v roku 2021 prinesie nespočetné množstvo dramatických situácií, napätia, láskyplné momenty a okamihy plné emócií v dávke, ktorú ešte diváci nezažili. Tešíme sa na to a chceme si to spolu s divákmi naozaj užiť,“ dodáva Hasmanová.

Ordinácia sa pôvodne vysielala počas utorkov a štvrtkov. Túto sezónu sa to zmenilo a Nova ustúpila konkurencii v podobe primáckeho seriálu Slunečná. Po novom sa seriál vysiela v dvoch epizódach už iba vo štvrtok. Ordinácia roky kraľovala rebríčkom a epizódy sa dostávali vysoko nad hranicu jedného milióna divákov. Iné programy nemali šancu, hoci sa o to roky pokúšali. Asi najväčšou konkurenciou boli Rodinné putá, neskôr Veľmi krehké vzťahy, tie jediné dokázali Ordinácii konkurovať, no nikdy ju v sledovanosti neprekonali.

Až rok 2020 a prišla Slunečná. Ordinácia klesla hlbšie pod hranicu jedného milióna a dlhodobo pod ňou zostala. Naopak televízia Prima stúpa strmhlav nahor a jednotlivé epizódy Slunečnej sa pohybujú medzi 1,2 – 1,3 miliónmi divákov. Zrejme všetky tieto aspekty, ale aj vyčerpanosť formátu prinútili spraviť Novu rozhodnutie o konci svojho kultového seriálu.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Nova #Ordinácia v ružovej záhrade #oseriáloch