Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Kto má Tri oriešky pre Popolušku, tak vyhráva! Takto budú vyzerať Vianoce 2021

Vianoce sú divácka žatva a televízie to dobre vedia, preto sa na ne pripravujú až s ročným predstihom. Prečo je to tak? Pretože už niekoľko rokov si trojica slovenských staníc žrebuje rozdelenie filmových klasík. Túto jeseň to nebolo inak.

24.11.2020 07:00
tri oriešky pre popolušku, popoluška, libuše... Foto:
Tri oriešky pre Popolušku sú absolútnym hitom každých Vianoc, tento rok rozprávku uvedie Markíza, budúci rok Jojka.
debata (1)

Ešte pred pár rokmi bolo štandardom, že všetky najväčšie filmové hity bude mať pod palcom ten, kto ponúkne najvyššiu cenu za vysielacie práva. A v tomto smere vyhrávala televízia Markíza, tá dlhodobo mala vo svojej stajni neprekonateľnú ponuku a vysoké investície sa jej vracali v podobe nadpriemernej sledovanosti. Posledné roky je však všetko inak a po vzore Česka si aj slovenské televízie každoročne férovo zmerajú sily a žrebujú sa balíčky neodmysliteľných vianočných klasík.

Tohtoročné Vianoce už poznajú svoju podobu a tú televízie predstavia už v najbližších dňoch. Avšak platí jedno pravidlo – ten, kto získa kultové Tri oriešky pre Popolušku, vyhráva na celej čiare. Tento rok má rozprávku v rukách po ročnej pauze opäť televízia Markíza. Ako však budú vyzerať Vianoce v roku 2021? Vieme aj to!

Jojka mala šťastnú ruku a Tri oriešky pre Popolušku pre budúcoročné Vianoce získala opäť ona. Minulý rok rozprávka doslova valcovala a získala rekordnú sledovanosť. Okrem iného sa v jojkárskej ponuke objavia klasiky ako Pekárov cisár a Cisárov pekár, Princ a Večernica, Kam čert nemůže, Traja veteráni, Princ Bajaja či Tretí princ alebo Copak je to za vojáka, oznámil riaditeľ televízie Marcel Grega.

Naprázdno neobíde ani menšia stanica Joj Plus, ktorá tento rok prešla veľkou vizuálnou, ale aj obsahovou premenou. Menšia sestra Jojky uvedie filmy Co je doma, to se počíta, pánové, Kamarád do deště, Což takhle dát si špenát, Discopříběh, Zítra to roztočíme, drahoušku…! alebo vínnu trilógiu Bouřlivé víno, Zralé víno a Mladé víno.

Televízia má v pláne pokračovať v intenzívnej koprodukčnej podpore česko-slovenských filmov, v budúcom roku sa na jej obrazovky dostavia filmy ako Perinbaba 2, dokument Karel, Bobule 3, Malá ríša či plánované komédie Matky alebo Večierok ako aj psychologická dráma Na prach.

Markíza pre rok 2021 síce znova príde o Popolušku, no tento rok ju iste zúžitkuje a postaví na nej celú vianočnú ponuku. Do svojej stajne však získala kultovú Pyšnú princeznú alebo komédiu S tebou ma baví svet, Dívku na koštěti či rozprávky O statečném kováři alebo Honza málem králem. V lete zas môže uviesť klasiku Slunce, seno…

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Vianoce #televízia JOJ #Tri oriešky pre Popolušku #oseriáloch #televízia Markíza #2021