Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Korona nezastaví knihomoľov! Zažite virtuálnu Bibliotéku vďaka RTVS

Cestu ku knihám, lákavým príbehom a dobrodružstvám nezastaví ani celosvetová pandémia a ani zavreté výstaviská. Obľúbený knižný veľtrh Bibliotéka sa v tomto roku uskutoční vo virtuálnej podobe v rozhlasovom aj televíznom vysielaní RTVS.

09.11.2020 15:20
rtvs, bibliotéka, Foto:
Bibliotéka dostáva virtuálnu podobu! Uvidia ju a budú ju počuť diváci a poslucháči RTVS.
debata

V týždni od 9. do 15. novembra sa milovníci kníh a dobrej literatúry môžu tešiť na sériu diskusných relácií, prezentácií zaujímavých tipov na čítanie a profilových rozhovorov s tvorcami kníh – autormi, ilustrátormi, vydavateľmi i kníhkupcami.

Na programe, ktorý RTVS divákom a poslucháčom ponúkne v priebehu druhého novembrového týždňa, sa okrem Rádia Devín podieľajú aj Rádio Slovensko, Rádio Regina Západ, Rádio _FM, televízne okruhy Jednotka, Dvojka a online služby RTVS. Rádio Devín venuje od utorka (10.11.) do piatka (13.11.) svoje popoludňajšie Ladenia Rádia Devín v čase medzi 14.00 a 16.00 hod. špeciálom v duchu myšlienky Bibliotéky vo vysielaní RTVS. V stredu, vo štvrtok (12.11.) a v piatok (13.11.) sa k tomu v čase medzi 17.00 a 18.00 hod. pridajú aj relácie Ars litera.

Rádio Slovensko v rannom bloku v podobe rubrík Kniha rána a Kniha popoludnia predstaví zaujímavé knižné tituly a ich autorov. Vo štvrtok (12.11.) sa poslucháči môžu tešiť na špeciálne vysielanie Popoludnia s Ivanou Ilgovou a Romanom Bombošom medzi 14.00 a 16.30 hod. Rádio Regina Západ dáva knihám priestor v relácii Rádiobudík od pondelka (9. 11.) do piatka (13. 11.) v rubrike Otázka Rádia Regina Západ. Dominantný priestor dostanú v tomto týždni knihy aj v relácii Kultúra pod jednou strechou. Rádio_FM od pondelka do piatka venuje informáciám o knihách a ich autoroch vstupy v Ráne_FM a Popo_FM.

Bibliotéka bude prítomná aj na televíznych obrazovkách RTVS. Jednotka sa bude knižným témam venovať v rámci vysielania relácie Dámsky klub vo štvrtok (12.11.) o 12.20 hod., keď prinesie veľký prehľad knižného trhu a pripravovaných knižných noviniek, ktoré pred Vianocami prichádzajú do predaja. V piatok (13.11.) o 12.20 hod. budú moderátorky hostiť aj spisovateľa Daniela Heviera. Bibliotéke sa bude venovať aj sobotné (14.11.) vydanie relácie KULTÚRA.SK o 11.45 hod. na Jednotke.

Dvojka prinesie vo štvrtok (12.11.) o 20.10 hod. premiéru celovečerného koprodukčného dokumentu RTVS Osamelí bežci režiséra Martina Repku. Počas víkendu prinesie Dvojka dva premiérové diskusné špeciály Večera s Havranom. V sobotu (14.11.) o 16:40 hod. bude reč o problémoch súčasnej detskej literatúry, poézie a fenoméne komiksov. Nedeľná (15.11.) špeciálna diskusia sa taktiež o 16:40 hod. bude venovať knižnému trhu v čase koronakrízy, knižným festivalom a prechodu do online priestoru.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #Bibliotéka #oseriáloch