Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

November s HBO? Novinka s Penny z Teórie veľkého tresku, ale aj psychopat Joker

Na predposledný mesiac tohto roka sa svedomito pripravila aj televízia HBO, ktorá zas a znova má v talóne viacero hitov. Tie potešia nejedeného fanúšika seriálov, ale aj filmov.

11.11.2020 07:00
joker, flight attendant, Foto:
V novembri bude na HBO kraľovať Joker, ale aj novinka s Kaley Cuoco - The Flight Attendant (Letuška).
debata

1. Letuška (The Flight Attendant) – 26. novembra 2020 na HBO GO tri časti, každý štvrtok tri časti

Temne komediálny thriller, ktorý má osem častí, je inšpirovaný celosvetovo úspešným románom Chrisa Bohjaliana. Je o tom, ako sa môže celý život zmeniť počas jedinej noci. Letuška Cassandra Bowden (hrá ju populárna Kaley Cuoco, známa z Teórie veľkého tresku alebo z Malého Sheldona) sa prebudí vo svojej hotelovej izbe v Dubaji s príšernou opicou z predchádzajúcej noci a mŕtvolou ležiacou vedľa nej v posteli. Pretože sa bojí zavolať políciu, pokračuje vo svojich ranných aktivitách, ako keby sa nič nestalo. Pridá sa k ostatným letuškám a pilotom cestujúcim na letisko. V New Yorku je vyhľadaná agentmi FBI, ktorí sa vypytujú na jej nedávne medzipristátie v Dubaji. Zúfalá žena nedokáže poskladať čriepky z onej osudnej noci dohromady a začne uvažovať o tom, či nevraždila.

2. Temné hmoty II. (His Dark Materials II.) – 17. novembra 2020 na HBO GO a HBO, vždy v utorok jedna časť

Druhá séria seriálovej adaptácie oceňovanej rovnomennej trilógie spisovateľa Philipa Pullmana, majstrovské dielo fikcie. Osirelá Lyra (Dafne Keen), zdanlivo obyčajná, ale odvážna mladá žena z iného sveta, v ktorom sú veda, teológia a mágia vzácne prepojené, pri pátraní po zmiznutom kamarátovi odhalí zlovestné sprisahanie, ktorého súčasťou sú únosy detí. Snaží sa porozumieť záhadnému javu zvanému Prach. Lyra cestuje paralelnými svetmi, z ktorých sa jeden nápadne podobá tomu nášmu, a stretne statočného chlapca Willa, ktorý má zázračný nôž schopný vyrezávať okná medzi jednotlivými svetmi. Druhá séria začína potom, čo Lord Asriel otvoril most do nového sveta. Lyra je rozrušená smrťou svojho najlepšieho priateľa a nasleduje ho do neznáma. V podivnom a opustenom meste stretáva Willa a okolo nich začína zúriť vojna.

3. 30 strieborných (30 Monedas) – 29. novembra 2020 na HBO GO a HBO, každú nedeľu jedna časť

Vitajte v temnom, mystickom, zlom svete, kde nič nie je tak, ako sa na prvý pohľad zdá, a nikomu nemožno veriť. Vyháňač diabla, boxer a bývalý väzeň – otec Vergara (Eduard Fernández) je cirkvou vyhostený do odľahlého španielskeho mesta, kde má pôsobiť ako kňaz. Hoci túži zabudnúť a byť zabudnutý, nepriatelia si ho čoskoro nájdu. Začnú sa diať podivné veci a ambiciózny starosta mesta Paco (Miguel Ángel Silvestre) sa spoločne s miestnou veterinárkou Elenou (Megan Montaner) pokúsia odhaliť tajomstvo z Vergarovej minulosti. Všetci traja nakoniec spoja svoje sily a ocitnú sa v centre celosvetového sprisahania s cieľom získať tridsať strieborných, ktoré boli vyplatené Judášovi Iškariotskému za to, že zradil Ježiša z Nazaretu. Mince sú prekliate a majú nadprirodzenú moc.

4. Joker (Joker) – 15. novembra 2020 na HBO GO a HBO

Skrachovaný komediant Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) sa dlho pohybuje na tenkej hranici medzi realitou a šialenstvom. V jeden deň sa potuluje vo svojom obleku klauna po uliciach Gotham City a dostáva sa do konfliktu s brutálnymi zlodejmi. Pomaly sa roztáča špirála udalostí, ktorá vyústi do hrozivých rozmerov. Opustený Fleck začne čoraz viac prepadať do hlbín šialenstva a postupne sa mení v ikonického zločinca, ktorého už čoskoro bude svet poznať pod menom Joker.

5. Veľké šéfky (Like a Boss) – 1. novembra 2020 na HBO GO a HBO

Bláznivé ženské v bláznivej komédii! Najlepšie kamarátky Mia a Mel (Tiffany Haddish a Rose Byrne) prevádzkujú kozmetickú spoločnosť a zažívajú najlepšie obdobie svojho života. Financie im však začnú prerastať cez hlavu a lukratívna ponuka neslávne preslávenej kráľovnej kozmetického priemyslu Claire Luny (Salma Hayek) je príliš lákavá, než aby sa dala odmietnuť. Celoživotné priateľstvo dvoch správnych dievčat je ohrozené a ich obchod s krásou sa škaredo zvrtne.

6. Western Stars – 28. novembra 2020, každú sobotu nová časť na HBO GO a HBO

Filmová verzia doteraz posledného, úspešného albumu Brucea Springsteena Western Stars. Snímka pozýva fanúšikov z celého sveta do hudobníkovej slávnej stodoly, starej takmer sto rokov, aby si vychutnali všetkých trinásť nových piesní, ktoré tu The Boss predstavuje v sprievode svojej stálej kapely a symfonického orchestra.

7. 537 hlasov (537 Votes) – 26. novembra 2020 prvá polovica na HBO GO a HBO

Snímka s humorom, ale fundovane skúma, ako medzinárodný spor o opatrovníctvo vtedy šesťročného Eliana Gonzaleza vyvolal v okrsku Miami-Dade politický chaos, ktorý významne ovplyvnili výsledok prezidentských volieb. Po volebnom dni označil štát Florida ako víťaza s rozdielom iba 537 hlasov republikána Georgea Busha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kaley Cuoco #HBO #november #HBO Go #oseriáloch #seriál The Flight Attendant