Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hviezdne nabitá miniséria a najlepšia knižná adaptácia! Október s HBO je lákavý

Na jesenné obdobie nerezignovala ani televízia HBO s jej streamovacou platformou HBO GO. Tento mesiac sú opäť pripravené lákavé premiéry.

09.10.2020 07:00
mala si to vedieť, malé ženy, Foto:
Októbru kraľuje miniséria Mala si to vedieť a najnovšia adaptácia Malých žien.
debata

Mala si to vedieť (The Undoing) – pondelok 26. októbra 2020

Skvele natočená, premyslene obsadená, dramaticky vygradovaná šesťdielna miniséria scenáristu Davida E. Kelleyho (Veľké malé klamstvá) a režisérky Susanne Bier (Nočný recepčný) pojednáva o úspešnej psychoterapeutke Grace Fraser (Nicole Kidman), jej manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovanom synovi Henrym (Noah Jupe), ktorý navštevuje prestížnu súkromnú školu v New Yorku.

Zdanlivo idylický život krásnej rodiny sa znenazdajky obráti naruby: namiesto osláv Gracinej prvej publikovanej knihy sa rieši bezcitná vražda, zmiznutý manžel a reťazec hrozných udalostí. Katastrofa pred zrakmi verejnosti narastá do netušených rozmerov. Grace musí pochovať svoj doterajší život a začať kvôli sebe aj svojmu dieťaťu znova.

Vlasť (Patria) – nedeľa 4. októbra, každú nedeľu nová časť

Silná dráma zaujímavo spracováva modernú európsku históriu. Dve baskické rodiny zasiahol násilný konflikt vyvolaný Španielskou národnou stranou a teroristami organizácie ETA. Život Bittori a jej rodiny sa obráti hore nohami, keď ETA zavraždí jej manžela Txata. Skončí tak aj priateľstvo s najlepšou kamarátkou Miren, ktorej syn je jedným z členov teroristickej organizácie. Obe rodiny musia čeliť nielen zármutku, ale aj morálnym paradoxom. Dokážu si počas viac ako troch desiatok rokov, ktoré budeme na obrazovke sledovať, odpustiť a nájsť cestu z kruhu násilia a nenávisti? Seriál vznikol na motívy rovnomenného bestselleru Fernanda Aramburua.

Volanie divočiny (The Call of the Wild) – nedeľa 4. októbra 2020

V adaptácii legendárneho rovnomenného románu Jacka Londona opäť ožíva dobrodružný príbeh odvážneho psa Bucka a samotára Johna Thorntona (Harrison Ford), ktorému sa Buck musí naučiť dôverovať. Život hýčkaného Bucka sa zmení, keď je z domu v slnečnej Kalifornii unesený obchodníkmi so psami, ktorí ho predajú do mrazivej divočiny kanadského Yukonu počas vrcholiacej zlatej horúčky na Klondiku. Tu musí v záprahu ťahať hlbokým snehom ťažké sane a len vďaka nezlomnej vôli dokáže v drsných podmienkach prežiť. Našťastie sa mu nakoniec podarí uniknúť a nájsť nového priateľa, samotárského dobrodruha Johna Thorntona… Pozerajte sa z úcty ku klasike aj pre potešenie oka: ľadová krása aljašskej prírody berie dych.

Malé ženy (Little Women) – nedeľa 11. októbra 2020

Najlepšia z 8 filmových či seriálových adaptácií jednej z najobľúbenejších dievčenských literárnych klasík Louisy May Alcott. Autorka a režisérka Greta Gerwig (Lady Bird) vo svojom treťom celovečernom filme zložila poklonu pôvodným Malým ženám, a zároveň sa v alter egu autorky – Jo Marchovej odráža jej fiktívny život.

V podaní Grety Gerwig sa obľúbený romantický príbeh kvarteta svojráznych sestier Marchových stáva nadčasovým a veľmi aktuálnym. V úlohách mladých dám Jo, Meg, Amy a Beth Marchových v nádherných, Oscarom ocenených kostýmoch za výbornej filmovej hudby Alexandra Desplata zažiaria Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh a Elize Scanlen; ďalej účinkujú Timothée Chalamet ako ich sused Laurie, Laura Dern ako matka rodu a Meryl Streep ako teta.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #HBO Go #oseriáloch #televízny reštart