Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Bombasticky nadupaný september! Tieto seriálové a filmové hity vás čakajú...

...všetky pod jednou "televíznou" strechou, ktorú predstavuje HBO a HBO GO. Obľúbená televízia si pre divákov pripravila naozaj skvelú ponuku na začiatok jesene.

14.09.2020 07:00
bad boys, králiček jojo, vychovaní vlkmi, tretí... Foto:
V septembri sa nebudete nudiť s ponukou televízie HBO a jej online platformy HBO GO.
debata

Králiček Jojo / Jojo Rabbit (nedeľa 6. septembra 2020)

Režisér Taika Waititi (Thor: Ragnarok) natočil príbeh z druhej svetovej vojny so svojským štýlom humoru – a hneď dostal Oscara za najlepší adaptovaný scenár! Zlom v živote osamelého nemeckého chlapca Joja (Roman Griffin Davis) nastane v okamihu, keď zistí, že jeho mamička (Scarlett Johansson) ukrýva v podkroví židovskú dievčinu (Thomasin McKenzie). Od tej chvíle musí malý Jojo, ktorému v rôznych životných situáciách pomáha jeho imaginárny priateľ, tak trochu nablblý Adolf Hitler (Taika Waititi), čeliť svojmu vlastnému zaslepenému nacizmu.

Bad Boys navždy / Bad Boys for Life (piatok 20. septembra 2020)

Mike Lowrey (nestarnúci Will Smith) a Marcus Burnett (Martin Lawrence) sú späť a pred nimi posledná spoločná jazda. Mike po sérii atentátov presvedčí zdráhavého vtipkára Marcusa, aby odložil odchod do penzie a naposledy sa s ním vydal do akcie. Dvojica spojí sily s mladšími kolegami z elitnej jednotky AMMO, aby im pomohli dopadnúť neľútostného šéfa drogového kartelu Aretas z Miami… Séria začatá snímkou Bad Boys režiséra Michaela Baya v roku 1995 sa so cťou uzatvára.

Judy (nedeľa 27. septembra 2020)

V zime roku 1968 prichádza Judy Garland (Renée Zellwegerová za túto úlohu získala svojho druhého Oscara!) do Londýna, aby vystúpila na päťtýždňovom turné beznádejne vypredaných koncertov. Dochádzajú jej peniaze a jej manželstvo, už štvrté, sa rúca. Od začiatku jej svetového úspechu v muzikáli Čarodejník z krajiny Oz uplynulo tridsať rokov. Zmyslom pre humor a vrelosťou okúzľuje hudobníkov, fanúšikov aj priateľov a jej sny o romantickej láske sa zhmotňujú, keď stretáva Mickeyho Deansa, svojho budúceho piateho manžela… Pod maskou šťastnej hviezdy sa skrýva krehká žena; v žiari reflektorov strávila tvrdou prácou uplynulých štyridsať rokov a je vyčerpaná. Vracajú sa jej spomienky na stratené detstvo a zo všetkého najviac túži byť doma so svojimi potomkami. Nájde v sebe silu pokračovať?

Daždivý deň v New Yorku / A Rainy Day in New York (sobota 5. septembra 2020)

Woody Allen sa týmto filmom vracia do súčasnosti a do svojho milovaného New Yorku. Gatsby Wells je študent fiktívnej univerzity Yardley a syn bohatých Newyorčanov. Hoci ho sprevádzajú pocity vykorenenosti a odcudzenia od väčšiny ľudí na Yardley, ktorými opovrhuje, vytrvalo navštevuje prednášky kvôli svojej priateľke Ashleigh, bohaté študentke z Tusconu. Ashleigh má urobiť pre školské noviny rozhovor s legendárnym filmovým režisérom Rolandom Pollardom a vydáva sa za ním na Manhattan. Gatsby miluje staré zákutia New Yorku a rád by Ashleigh vzal na obľúbené miesta rodného mesta. Nádej na romantický víkend sa rozplynie, keď Pollard jeho dievča pozve na svoj najnovší film…

Tretí deň / The Third Day (utorok 15. septembra 2020, každý utorok nová časť)

Mysteriózna miniséria Dennisa Kellyho a Felixa Barretta je rozdelená do dvoch častí, nazvaných Leto a Zima. V Lete, pozostávajúcom z prvých troch častí, stvárňuje Jude Law (napríklad Nový pápež z produkcie HBO) muža menom Sam, priťahovaného k tajomnému ostrovu pri britskom pobreží, kde narazí na skupinu ostrovanov odhodlaných za každú cenu zachovať svoje tradície. V Zime, odohrávajúcej sa v priebehu ďalších troch častí, hrá Naomie Harris (Moonlight) neústupnú Helen, ktorá prichádza na ostrov hľadať odpovede a rozpúta bitku, ktorá má rozhodnúť o osude…

Vychovaní vlkmi / Raised by Wolves (piatok 4. septembra 2020 tri časti, každý piatok dve nové časti)

Úžasný príbeh ľudského zrodenia a radosti z výchovy potomkov naruší koncentrované zlo. Veľkolepé, výtvarné obrazy katastrofy aj parádne nasnímanú akciu prináša sci-fi seriál majstrovského rozprávača Ridleyho Scotta a ďalších skvelých režisérov. Pojednáva o dvoch androidoch – Otcovi a Matke, ktorí sú poverení výchovou ľudských detí na tajomnej panenskej planéte. Keď začnú náboženské rozdiely ohrozovať súdržnosť rozrastajúcej sa kolónie ľudí, androidi zistia, že ovládať ľudskú vieru je zradná a náročná úloha.

Sľub / The Wow (pondelok 7. septembra 2020, každý pondelok nová časť)

Dokumentárny seriál HBO z dielne držiteľov ceny Emmy a nominácie na Oscara Jehane Noujaimovej a Karima Amera (spoločne natočili napríklad dokument Veľký hack o vplyve spoločnosti Cambridge Analytica na americké prezidentské voľby roku 2016) skúma pochybnú sektu NXIVM a sleduje širokú škálu ľudí, ktorí sa k nej v túžbe po sebazdokonalení pripojili. Hlavní predstavitelia skupiny vrátane zakladateľa Keitha Raniera boli obvinení z obchodovania s ľuďmi, zo sprisahania a organizovaného zločinu. Dokument kriticky nazerá na skúsenosti členov NXIVM a vyzdvihuje ich túžbu po osobnom rozvoji. Jehane Noujaim sa touto témou začala zaoberať v roku 2010, kedy sa zúčastnila úvodného workshopu NXIVM.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #jeseň #HBO #HBO Go #oseriáloch #televízny reštart