Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Toto sa v Markíze už roky nestalo! Zábavná relácia má nahradiť veľkú šou

Hoci sa nová televízna sezóna 2020/2021 začala v týchto dňoch a vyzerá to tak, že ju nie je zasiahnutá dozvukmi jarnej pandémie. Opak je pravdou. Televízia Markíza bude túto jeseň bez klasickej ťažiskovej šou, ktorá bola vždy akousi výkladnou skriňou celého týždňa.

04.09.2020 07:00
šou 2 na 1, 2 na 1, Foto:
Zábavná šou 2 na 1 sa túto jeseň predvedie divákom - netradične - počas nedeľných večerov.
debata

Pôvodne sa plánovalo šieste pokračovanie imitačnej šou Tvoja tvár znie povedome, no televízia sa rozhodla od produkcie upustiť vzhľadom na vývoj pandemickej situácie u nás a s tým súvisiacimi obmedzeniami pri nakrúcaní. Napríklad sesterská Nova išla opačnou cestou a jej už siedma séria Tváre prichádza s kreatívnymi zmenami a štartom už 5. septembra. Markíza tak musela hľadať dostatočne atraktívnu náhradu, tá sa – pochopiteľne – našla.

Do nedeľného vysielacieho slotu sa dostáva zábavná šou 2 na 1, ktorá je pôvodným autorským dielom Adely Vinczeovej a Dana Dangla, ktorí sú aj moderátormi. Relácia sa tak dostáva do netradičnej situácie, keď musí obhájiť svoju silu vo vysielacom okne, ktoré bolo v minulosti vyhradené drahým licencovaným šou. Oproti nej sa navyše postaví veľmi silný súper v podobe svetovej šou Zlatá maska na Jojke, ktorá sa po prvýkrát bude vysielať na Slovensku.

Pôvodne sa 2 na 1 vysielala v stredu a striedala sa s Chart Show, práve tento deň na Markíze tak trochu už patrí Adele. Lenže jarná koronakríza zmenila všetky pôvodné plány. Práve tento rok nebol pre Chart Show úplne úspešný a výkon relácie skôr dokázal uhrať priemerné hodnoty, čo využila konkurenčná Jojka a jej Nový život práve v tento deň dosahoval najlepšie výsledky a pravidelne, čo do počtu divákov porážal Markízu.

Markíza mala teda ideu dať Chart Show prestávku a vytiahnuť minuloročný tromf. Vrátiť sa mala šou 2 na 1 s Adelou Vinczeovou a Danom Danglom. Produkčne extrémne náročná relácia v roku 2019 lámala rekordy sledovanosti. Lenže prišla koronakríza, televízia prešla do extrémneho šetriaceho režimu a stiahla všetky premíéry, navyše nebolo možné nakrúcať. V lete sa situácia stabilizovala a tak pokračovalo aj nakrúcanie 2 na 1.

Po rozhodnutí dať stopku pre túto jeseň Tvári, svoju silu dostane práve táto šou a vyplní nedeľné večery.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dano Dangl #Adela Vinczeová #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #televízny reštart