Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Prima Plus má v zálohe ďalšiu premiéru! Po lete pokračuje český seriálový megahit

Nielen slovenské televízie sa chystajú na štart novej televíznej sezóny, broja aj české stanice, respektíve ich mutácie určené pre naše teritórium. Prima Plus už na prelome mesiacov ponúkne v hlavnom vysielacom čase premiérové pokračovanie seriálu Slunečná, ktorý pokoril aj konkurenčnú Ordináciu na Nove.

24.08.2020 07:00
seriál slunečná, Foto:
Seriál Slunečná sa už čoskoro vráti aj na slovenské obrazovky.
debata

Seriál Slunečná sa na obrazovky sa vráti už na konci prázdnin, konkrétne na kanáli Prima Plus od 25. augusta a to aj s viacerými novými postavami. Vyzerá to tak, že práve tento seriál je nový český fenomén, ktorý po 15 rokoch pokoril aj zdanlivo neotrasiteľnú konkurenciu.

Preto nie je ničím výnimočným, že v susedných Čechách pokračujú v nakrúcaní nových epizód. Prima pre Slunečnú avizuje vznik 80 častí, doteraz vznikli takmer štyri desiatky epizód. Podľa obrovskej sledovanosti je však jasné, že tento zámer sa bude prehodnocovať.

Pokloniť sa mu musela aj Nova, ktorá so svojou dlhoročnou lekárskou drámou začína citeľne klesať a už natrvalo sa dostala pod hranicu jedného milióna divákov, čo bolo ešte pred časom nemysliteľné.

Pričom Slunečná od začiatku vysielania bola nad touto hranicou a rástla, cez pandémiu výkon neraz atakoval hranicu 1,5 miliónového publika, čím získal titul najúspešnejšieho českého seriálu. O tento seriál neboli ukrátení ani slovenskí diváci, ktorí si už zvykli, že Prima Plus vysiela premiérový program iba počas večerov, zvyšok dňa je značne neatraktívny.

Počas jesene uvidia našinci v premiére aj novinku Sestričky Modrý kód, čoskoro sa k nim pripojí aj Slunečná. Za šesť mesiacov vysielania zanechal za sebou seriál Slunečná celkom výraznú stopu. 35 dielov sa stihlo natočiť za 138 natáčacích dní a pred kamerou sa vystriedalo 291 hercov. Z toho ich je 38 hlavných, ktorí sa v seriáli so železnou pravidelnosťou objavujú, a to v pätnástich dekoráciách. Dokonca sa v seriáli objavili aj šéfkuchár Zdeněk Pohlreich a kapela Jelen. Zahrali si sami seba a minimálne Zdeněk Pohlreich sa v seriáli neobjavil naposledy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Prima PLUS #oseriáloch #Slunečná