Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Letné trápenie Markízy pokračuje! August prinesie ďalšiu zmenu vo vysielaní

Toto leto ťahá televízia Markíza za kratší koniec. Už niekoľko mesiacov za sebou sa spolieha na improvizovaný program a diváci tieto zmeny neprijali. Televízia poňala koronakrízu po svojom a stiahla všetky premiéry z ponuky, okrem federálnej Superstar.

05.08.2020 07:00
markíza, televízia markíza, logo, markíza, Foto:
Televízia Markíza v auguste predstaví divákom šou Misia nový domov.
debata (2)

Práve spevácka šou ju nakoniec počas jari vytrhla z biedy a prinášala rekordné čísla sledovanosti a mimoriadne pozitívne ohlasy. Určite to bolo spôsobené kreatívnymi zmenami a moderným spracovaním, ktoré mal pod palcom showrunner a režisér Pepe Majeský. Zvyšok programu vykryli reprízami. Tak plynule prešla do leta, kde v rovnakom nastavení pokračovala. Reprízy vystriedali reprízy.

Televízne leto spustila už koncom júna. Diváci si mohli „vychutnať“ viac reprízových akvizičných filmov alebo českých komédií alebo reprízy Dobre vedieť!, Klamal by som ti?, seriálu Milenky, Zity na krku, Sekerovcov, jedinou premiérou bola česká Zámena manželiek.

Stačili dva týždne a už robila zmeny, pretože konkurenčna Jojka nasadila hit tohto leta v podobe seriálu 911 a koncom júla aj jeho spin-off 911: Texas. Počas utorkov narýchlo zdvojila Dobre vedieť!, aby šou vytlačila nevýkonné Klamal by som ti? na neskorú nočnú hodinu. Relácia pohorela vo vysielaní teda po druhýkrát. Prvýkrát to bolo počas minuloročnej jari, keď ju televízia nasadila v premiére. Nenašla si dostatočné publikum a tak potichu sa vytratila. Toto leto to Markíza s ňou skúsila opäť a znova nepochodila.

Na ďalšie zmeny sa nemuselo dlho čakať. Štvrtkové Milenky sa tiež rýchlo pratali z prime-timu, pričom slovenský seriál bol vo vysielaní už tretíkrát. Televízia postupovala rovnako ako pri utorku. Zdvojila českú Zámenu manželiek a Milenky sa ocitli v čase okolo 23. hodiny. Ani tieto zmeny výraznejšie nepomohli. Diváci jasne ukázali, že majú dosť niekoľkomesačných repríz.

Prvý augustový štvrtok prinesie ďalšie preskupenie síl. Z obrazoviek sa porúča česká Zámena manželiek. Markíza si opäť „vypomôže“ reláciou od sesterskej Novy. Nevýkonnú reality šou nahradí dobročinná relácia Misia nový domov s Terezou Pergnerovou. Zaujímavosťou je, že táto relácia sa dočkala aj slovenskej adaptácie s Janou Hospodárovou. Šťastný domov prinášal rekonštrukcie domov pre slabšie sociálne vrstvy a dával im druhú šancu na nový začiatok.

Pripravená bude vždy jedna epizóda emotívnej šou, po ktorej bude nasledovať ďalšia časť Zámeny manželiek. Deväť premiérových českých epizód zaznamenalo v cieľovej skupine 12 – 54 priemerný rating 5% a trhový podiel 18,6%. Najviac divákov si pozrelo epizódu odvysielanú vo štvrtok, 9. júla 2020, ktorá dosiahla rating 5,7% a trhový podiel 18,8%. Celkovo išlo o 273-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Avšak Misia nový domov sa vysiela aj na Nova International, takže je otázne, či možno nazvať jeho uvedenie ako slovenskú premiéru. August je posledný mesiac plný repríz. Od septembra štartuje nová televízna sezóna a vrátia sa premiéry.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #sledovanosť #oseriáloch #televízia Markíza #leto 2020