Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jeseň na Jojke: Udobrí si televízia Slovákov poriadnym reštartom po korone?

Leto sa prehuplo do svojej druhej polovice a avizovaný veľký televízny reštart je tak o krok o bližšie k nedočkavým slovenským divákom, ktorí statočne znášajú polročné televízne suchoty spôsobené pandémiou koronavírusu.

31.07.2020 07:00
joj, jojka Foto:
Televízia JOJ sa chystá na septembrový reštart.
debata (1)

Koronakríza zasiahla Jojku rovnako zdrvujúco ako Markízu. Avšak narozdiel od konkurencie sa snažila hľadať spôsob, ako pokračovať v produkovaní premiér aspoň v obmedzenej miere a nespoliehať sa iba na reprízy a neatraktívny program, proti ktorému ostro protestovali diváci „uväznení“ doma v povinnej izolácii. Jojke sa to podarilo. Nakrúcalo sa Inkognito v pozmenenej podobe, šou o varení Moja mama varí lepšie ako tvoja. Zbrane nezložili ani glosátori v relácii Sedem, pokračovala aj politická diskusia Na hrane. Televízia z vysielania nestiahla ani jarnú novinku Jenny.

Po mesiacoch nútenej produkčnej pauzy sa začiatkom júna vo veľkom rozbehli nakrúcania všetkých projektov, avšak na výsledok si musia diváci počkať do septembra, ktorý si Jojka stanovila ako kľúčový mesiac. Bude to veľký reštart.

Čo je teda oficiálne potvrdené pre túto jeseň? Pravdou je, že Jojka ako aj Markíza ešte stále opatrne „našľapuje“ s ponukou, všetko bude závisieť od aktuálnej situácie a najmä zotavenia reklamného trhu v mediálnej oblasti, aby mohla vypustiť drahé produkcie, tie sa musia oprieť o vypredaný reklamný priestor.

Už teraz sa vie, že Talent so svojou deviatou sériou svoj jesenný štart nestihne. Kastingy Jojka s Primou reštartujú počas leta a samotné nakrúcanie by sa malo uskutočniť počas jesene. Je teda otázne, či si televízia podrží svoju ťažiskovú šou do jesene 2021 alebo s ňou vyrukuje na jar. Bolo to vôbec po prvýkrát, čo by sa Talent objavil na jar.

Jojka nezostane bez tradičnej ťažiskovej šou. Miesto po Talente vyplní nová spevácka šou plná zábavy, ktorá sa na Slovensko bude vysielať vôbec po prvýkrát. Zlatá maska s Pycom ako moderátorom má istý štart v septembri. Na obrazovky by sa mal vrátiť aj rodinný seriál Prázdniny so svojou štvrtou rozlúčkovou sériou. Všetko nasvedčuje tomu, že zelenú dostane aj nový komediálny seriál s názvom Uhorčík.

Už teraz sa môžu tešiť všetci fanúšikovia denného seriálu Nový život. Ten v apríli sa musel odobrať na nútenú koronaprestávku, keďže Jojke sa minuli všetky predtočené časti. Stihol však plnohodnotne uzavrieť prvú 40-dielnu sériu. Od septembra seriál bude pokračovať druhou sériou.

Otáznik stále visí nad Slovanmi s rekordným rozpočtom štyri milióny eur. Televízia stále vyhodnocuje jeho nasadenie, či vypustí na jeseň alebo si ho podrží v zálohe ešte nejaký čas.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #oseriáloch #koronavírus #koronakríza