Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Absolútna divácka lahôdka! Zažite udalosť, ktorá sa ešte v televízii neodohrala

Televízna nuda dostala posledný klinec do rakvy a aj tí najväčší skeptici dostali možnosť zhliadnuť ojedinelý maratón, ktorý im vyplní hodiny a hodiny času.

19.07.2020 07:00
star wars, hviezdne vojny, Foto:
Zabudnite na nudu, máte jedinečnú možnosť vidieť všetky Star Wars filmy pokope.
debata (6)

O bezpochyby najväčšiu televíznu udalosť tohto leta sa postaralo HBO, ktoré po Marvel megamaratóne spred pár mesiacov, prinesie ďalšiu absolútnu lahôdku. Všetci fanúšikovia Star Wars musia byť v pozore, pretože na streamovacej platforme HBO GO sa od 17. júla rozbieha filmovo-seriálový maratón všetkých filmov a aj jedného animovaného seriálu. Ešte doteraz nikdy v našich končinách sa niečo podobné neuskutočnilo.

Pre všetkých fajnšmerekov je pripravených všetkých deväť filmov celej ságy, ktorá sa uzavrel len v decembri minulého roka Epizódou IX: Vzostup Skywalkera. K tomu treba pripočítať dva samostatné filmy, tzv. spin-offy – Rogue One a Solo a seriál Klonové vojny a unikátne zoskupenie je na svete.

Jedenásť snímok série Star Wars podľa údajov z vlaňajšieho apríla (to ešte Vzostup Skywalkera nebol na svete), ktoré zhromaždila Guinnessova kniha rekordov, len v kinách zarobilo celkom 9 307 186 202 a­merických dolárov. Tomu sa žiadna ďalšia filmová séria nemôže rovnať. A to hovoríme len o zhruba pätnástich percentách zárobku fenomenálnej série: z celkových tržieb Star Wars totiž asi 85 percent tvorí predaj postavičiek, odevov, komiksov, počítačových hier a ďalších predmetov nesúcich motívy z Hviezdnych vojen. Tento filmový komplet má celkom 26 a trištvrte hodiny!

Sprístupnenie Star Wars filmov prebehne v troch vlnách. Od piatku 17. júla sú na HBO GO dostupné filmy – Epizóda I: Skrytá hrozba, Epizóda II: Klony útočia, Epizóda III: Pomsta Sithov, animovaný seriál pre menších divákov Klonové vojny a prvý samostatný film Solo o živote mladého Hana Sola.

Ďalšia dávka príde v piatok 24. júla, keď k prvým menovaným sa pridá samostatný film Roque One a aj pokračovanie pôvodnej ságy v podobe Epizódy IV: Nová nádej, nebude chýbať ani Epizóda V: Impérium vracia úder a Epizóda VI: Návrat Jediho.

Posledný júlový piatok potom prinesie najnovšiu trilógiu, ktorá vznikla v rokoch 2016 až 2020 a uzavrela celú ságu o Skywalkerovcoch. Priletí Epizóda VII: Sila sa prebúdza, Epizóda VIII: Poslední z Jediov a napokon aj Epizóda IX: Vzostup Skywalkera.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #leto #Star Wars #HBO #HBO Go #oseriáloch #leto 2020