Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Televízna kóma sa končí! Jojka ide vo veľkom reštartovať svoju megašou

Nedávna koronakríza spravila poriadny škrt cez rozpočet aj televíziám, ktoré museli stopnúť celú jarnú sezónu. Prestali sa vysielať premiéry, nemohli sa nakrúcať nové časti relácii a najmä pripravovať sa na jesennú novú sezónu. Všetko sa na niekoľko mesiacov zastavilo, tak ako zvyšok sveta.

13.07.2020 07:00
česko slovensko má talent, talent, Foto:
V novej sérii sa vráti aj porota v zložení Jaro Slávik, Diana Mórová, Marta Jandová a Jakub Prachař.
debata (2)

Dotklo sa to aj ťažiskovej šou Česko Slovensko má talent, s ktorou Jojka už dlhodobo brázdi a valcuje počas jesene televízne rebríčky. Štandardne počas jari sa vždy v u nás a v Čechách odohrávajú kastingy, kde tvorcovia hľadajú nové talenty, ktoré sa neskôr predvedú pred porotou a pre zopár najšikovnejších sa začne cesta za možným víťazstvom. Následne nová sezóna Talent má garantovaný štart začiatkom septembra.

Lenže tento rok bolo všetko inak. Tesne pred spustením prvých kastingov prišla pandémia a Jojka s Primou, prirodzene, stopli produkciu. S pribúdajúcimi týždňami a neskôr až mesiacmi bolo všetkým jasné, že Talent má tento rok obrovský problém.

„Kastingy šou Česko Slovensko má talent sme museli kvôli koronavírusu pozastaviť na neurčito. Z tohto dôvodu nebolo možné doteraz šou pripraviť a teda ju diváci, žiaľ, v jesennej sezóne neuvidia,“ povedala pre Pravdu hovorkyňa Jojky Lucia Kulihová. Túto jeseň diváci uvidia úplnú novinku, svetovú šou Zlatá maska (The Masked Singer). Tá sa mala vysielať počas jari, no tesne pred slovenskou premiérou ju televízia stiahla a teraz ju využije od septembra.

Aj deviatou sériou budú divákov sprevádzať... Foto: TV JOJ
česko slovensko má talent, talent, lujza garajová schrameková, david gránsky, Aj deviatou sériou budú divákov sprevádzať David Gránsky a Lujza Garajová Schrameková.

Počas ostatných týždňov sa situácia zlepšila natoľko, že od júna televízie môžu nakrúcať seriály a relácie a reštart čaká aj omnoho produkčne náročnejší Talent. Kastingy sa rozbehnú na konci júla, konkrétne 25. a 26. júla vo viacerých slovenských mestách. „Televízia potvrdzuje, že dňa 25 a 26. júla budú prebiehať talentové kastingy po slovenských mestách. Tešíme sa na nové talentové čísla,“ uviedla pre Pravdu PR manažérka Jojky Katarína Gajdošíková.

Pre Talent tak môže nastať situácia, v ktorej sa ešte neocitol, keďže príprava bude prebiehať počas jesene, keď sa štandardne vysielal, reálne s jeho nasadením môže Jojka vyrukovať počas budúcoročnej jari. V tejto fáze televíznej sezóny sa ešte nevysielal. Tvorcovia navyše avizujú, že v pripravovanej deviatej sérii nenastanú zmeny v zložení poroty, ani moderátorskej dvojice.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Česko Slovensko má talent #televízia JOJ #oseriáloch #koronavírus