Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Markíza avizuje návrat dlhoročnej stálice! Vzbudí opäť kontroverzné reakcie?

Do spustenia jesennej televíznej sezóny, ktorá bude znamenať aj reštart, je ešte pomerne ďaleko. Diváci si budú musieť počkať na návrat do normálu do septembra. To však neznamená, že najväčší komerční hráči u nás sa nepripravujú. Práve naopak.

22.06.2020 07:00
evelyn, farma 11, Foto:
Farma hlási svoj návrat. Novú sériu uvidia diváci už túto jeseň.
debata

Nedávna koronakríza ich navyše výrazne zbrzdila a aj taká Markíza musia poriadne šliapnuť na plyn, aby dobehla resty z predchádzajúcich mesiacov. Nie je tajomstvom, že jesenné formáty sa spravidla začínajú pripravovať už na jar a nakrúcajú sa v lete, aby všetko bolo pripravené s dostatočným predstihom, bez väčšieho časového stresu. Niektoré produkcie budú obtiažnejšie na realizáciu, ak bude potrebné dodržiavať prísne hygienické nariadenia.

Aj napriek tomu Markíza avizuje na jeseň už 12. sériu Farmy, ktorá sa tak na obrazovky vráti po ročnej pauze. Práve počas minuloročnej jesene zažíval formát s jedenástym ročníkom svoje zlaté časy. Tvorcovia postavili proti sebe Západ a Východ a vyplatilo sa. Farma trhala svoje dlhoročné rekordy a rýchlo sa zmazali nezdary z desiatej série. Práve tá bola pre tento formát zlomová.

Tvorcovia sa rozhodli uskutočniť kľúčové zmeny. Kvetu Horváthovú vystriedala komička Evelyn, čo sa pomerne dlho stretávala s vlnou nevôle zo strany skalných fanúšikov. Aj pôvodný námet sa začal odkláňať od pôvodnej myšlienky návratu k tradičnému spôsobu života a začal sa viac podobať na kontroverzné kontajnerové šou typu Big Brother alebo Vyvolení. Desiata séria bola založená na spolužití „obyčajných smrteľníkov“ a celebrít, ktoré v mnohých prípadoch mali od tohto pomenovania na míle ďaleko.

Farma tento turbulentný ročník prežila a jedenásta séria priniesla ďalšia variáciu zmien, ktorá bola divákom už viac pochuti. No pointovo už bola klasickou reality šou, kde v jednom dome nažíva nesúrodá skupinka ľudí. Epizódy boli viac založené na hádkach a kontroverzných témach a farmárske povinnosti boli už viac kulisou ako pointou.

Preto nebolo prekvapením, keď krátko po skončení jedenástej série televízia avizovala aj ďalšie pokračovanie. V tom čase však nikto nepredpokladal, že príde pandémia, ktorá významne zmení celý priebeh nakrúcania. Aj napriek tomu si Markíza trúfa zaradiť dvanástu sériu už túto jeseň, so štartom – klasicky – od septembra. Pričom samotné nakrúcanie sa začne neskôr v lete.

„Okrem všeobecne platných pravidiel Markíza prijala aj vlastné prísne hygienické pravidlá s detailnými bezpečnostnými opatreniami. Ak sa všetky podmienky splnia, tak budeme môcť v jesennej sezóne potvrdiť návrat reality šou Farma,“ hovorí sa v oficiálnom stanovisku Markízy.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #farma #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus #koronakríza