Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Návrat kultovej seriálovej postavy, ale aj hviezdne filmy! HBO v júni poteší každého

Prvý letný mesiac neprinesie televíznu mizériu! Práve naopak. HBO v júni prinesie zaujímavé seriálové novinky, ale aj filmy. Slováci by sa nudiť rozhodne nemali. Hlavným ťahúňom by mal byť remake kultového Perryho Masona, ktorý sa po rokoch vracia na televízne obrazovky.

09.06.2020 07:00
gemini man, perry mason, Foto:
Komédia, sci-fi, ale aj poriadne krimi. To je HBO v júni.
debata (1)

Perry Mason (Perry Mason)

Los Angeles roku 1931. Zatiaľ čo sa zvyšok krajiny stretáva s veľkou hospodárskou krízou, toto mesto prekvitá. Ropa! Olympijské hry! Zvukový film! Evanjelický zápal! A tiež únos dieťaťa, ktorý sa veľmi nepekne zvrtne. Každý niečo skrýva, každý má nejaký tajný zámer – a každý je vinný… Dramatický seriál, inšpirovaný postavami z kníh spisovateľa Erlea Stanleyho Gardnera, obsadený niekoľkými držiteľmi prestížnej ceny Emmy, sleduje počiatky kariéry Perryho Masona, najväčšej právnickej legendy americkej literatúry. Tomu sa naskytne príležitosť ujať sa prípadu desaťročia…

Môžem ťa zničiť (I May Destroy You)

Odvážna, otvorená a provokatívna dráma z pera scenáristky Michaely Coel (ktorá je zároveň predstaviteľkou hlavnej úlohy) o princípe dobrovoľnosti sexu v dnešnej dobe. Bezstarostná a sebaistá Londýnčanka Arabella má partiu skvelých kamarátov, nového priateľa z Talianska a prekvitajúci spisovateľskú kariéru. Sexuálne napadnutie v nočnom klube však mladej žene prevráti život hore nohami. Je nútená prehodnotiť svoju kariéru, vzťah s priateľmi, dokonca aj s rodinou. Arabella sa snaží vyrovnať s tým, čo sa jej prihodilo, a vydáva sa na bolestnú cestu sebapoznania. Tá ju zavedie na prekvapivá miesta – a ku kontroverzným záverom.

Blíženec (Gemini Man)

Henry Brogan (Will Smith) je elitný nájomný zabijak, absolútny profesionál, ktorý bez pochybností vždy stopercentne odvedie zadanú prácu. Pri poslednej zákazke sa však k nemu dostali informácie, ktoré nemal počuť, preto sa ho jeho zamestnávateľ s ťažkým srdcom rozhodne nechať zlikvidovať. Koho však poslať na človeka, ktorý je v tomto odbore najlepší zo všetkých? Ideálne by bol Henryho dvojník, o niečo mladší, odolnejší a odhodlanejší. V spoločnosti Gemini, vedenej technokratom Clayom Verisom (Clive Owen) už roky prebieha tajný projekt, ktorý práve túto možnosť ponúka. Henry sa prvýkrát bojí o život.

V pätách má rovnocenného protivníka, ktorý predvída jeho každý krok a každý úder vracia o niečo silnejšom protiúderom. V sprievode tajnej agentky Danny (Mary Elizabeth Winstead) zbesilo uteká naprieč kontinentmi, než mu dôjde, že ak má mať aspoň nejakú šancu na prežitie, musí sa svojmu prenasledovateľovi postaviť tvárou v tvár. V ponurých kulisách budapeštianskych katakomb sa mu ho konečne podarí zahnať do kúta, ale keď sa mu pozrie do očí, má zrazu oveľa viac otázok než odpovedí. Proti nemu stojí jeho o tridsať rokov mladšie Ja. A stále ho chce zabiť.

Kam si zmizla, Bernadette (Where'd You Go, Bernadette)

Hrejivá komédia natočená na motívy bestselleru o milujúci mame, ktorú po rokoch zasvätených rodine, opäť láka naštartovať svoju tvorivú vášeň. Bývalá architektka Bernadette Fox (oscarová Cate Blanchett) má zdanlivo všetko – nádherný dom v Seattli, oddaného a úspešného manžela a talentovanú dcéru, ktorá sa chystá nastúpiť na strednú školu. Lenže Bernadette náhle bez stopy zmizne a jej rodina sa vydá v ústrety dobrodružstvu, a to v snahe vypátrať, čo sa jej stalo… Režisér filmov Chlapčenstvo, Pred úsvitom alebo Pred súmrakom – Richard Linklater, síce päťkrát nepremenil nomináciu na Oscara, ale opäť dokázal vykúzliť úsmev na tvárach divákov.

Late Night (Late Night)

Charizmatická, ale neznesiteľná moderátorka nočnej talkshow Katherine Newbury (Emma Thompson) po štvrťstoročí kariéry zisťuje, že sledovanosť jej programu rapídne klesá. Pohodlné geto, v ktorom sa vyžíva jej tím alfa samcov a zabrzdených čudákov, očividne potrebuje ženský element. Žena, ktorá nenávidí ženy, je nútená jednu prijať. V správny okamih sa tak na scéne objavuje naivná Molly (Mindy Kaling, ktorá je zároveň scenáristkou filmu). Tá nahrádza úplný nedostatok profesijnej skúsenosti nadšením, vtipom, encyklopedickou vedomosťou Katherininej práce, nekorektnosťou a občasnou trápnosťou. Dokáže plnoštíhla a nevzdelaná žena inej farby pleti bez ostrých lakťov zmeniť mužské prostredie šoubiznisu?

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #jún #HBO Go #oseriáloch