Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takto to vyzerá, keď knižný bestseller zaboduje v televízii! Má v tom prsty HBO

Geniálna priateľka, dielo z pera Eleny Ferrante je unikát, ktorý dokázal preraziť v celosvetových seriálových vodách. HBO chystá už tretiu sériu, pričom len v marci sa objavila druhá séria. Správa o pokračovaní nakrúcania prišla veľmi rýchlo, čo len podčiarkuje úspech tohto svetového knižného bestselleru.

18.05.2020 07:00
geniálna priateľka, Foto:
Seriál, ktorý sa spočiatku javil ako produkt pre náročnejšieho diváka sa stal obrovským hitom. Geniálna priateľka sa dočká aj tretej série.
debata

Tretia séria seriálu natáčaného v spolupráci HBO a RAI vychádza z bestselleru Eleny Ferrante: Geniálna priateľka – Tí, čo odchádzajú – tí, čo zostávajú. Osemdielna druhá séria nazvaná Geniálna priateľka: Príbeh nového priezviska, ktorá bola natočená podľa rovnomenného bestselleru Eleny Ferrante, mala premiéru v pondelok 16. marca.

Geniálna priateľka je príbehom Eleny Greco a jej najväčšej životnej priateľky Raffaelly Cerullo, ktorú vždy nazývala Lilou. Zoznámili sa spolu na základnej škole v roku 1950. Príbeh sa odohráva v nebezpečnom a zároveň fascinujúcom meste Neapol, pokrýva viac ako šesťdesiat rokov a postupne odhaľuje tajomstvo Lily, ktorá sa Elene stáva nielen najlepšou priateľkou, ale aj najhorším nepriateľom.

V hlavných úlohách sa predstavujú Margherita Mazzucco a Gaia Girace. Táto séria ďalej sleduje životnú cestu Eleny a Lily do dospelosti, kedy zažívajú romanické vzplanutia, zlomené srdcia, úspechy i zradu.

Lorenzo Miele, CEO, Fremantle 's The Apartment, dodáva: „Podarilo sa nám prelomiť geografické i jazykové bariéry, prostredníctvom minulosti dokážeme prehovoriť k súčasnosti, navyše univerzálne zrozumiteľnou rečou. Presne to pre nás boli najväčšie výzvy, keď sme pripravovali prvú sériu Geniálnej priateľky. Odvahu nám dodávala predovšetkým dokonalosť románov Eleny Ferrante a talentovaný Saverio Costanzo. Patrí sa tiež poďakovať HBO a RAI. Vždy stáli pri nás a vďaka nim sme prekážky prekonávali s gráciou.“

„Po úspechu v Taliansku aj pred medzinárodným publikom pokračuje adaptácia Geniálnej priateľky do seriálovej podoby, a to už treťou sériou. Naše ambície vytvoriť komplexný príbeh a predstaviť zvyšku sveta silu talianskej imaginácie sú stále sebavedomejšie,“ uvádza Eleonora Andreatta, RAI head of Drama. „Úspech druhej série a schopnosť seriálu stať sa fenoménom milovaným po celom svete je daná predovšetkým réžiou, ktorú má na starosti Saverio Costanzo.“

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HBO #HBO Go #Elena Ferrante #Geniálna priateľka