Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka našla spôsob, ako nakrúcať! Pozrite sa, Inkognito bude nepredstaviteľne iné

V časoch besniacej koronakrízy sa ukazuje, aká nekonečná je vynaliezavosť a kreativita televíznych tvorcov. Tí prišli na spôsob, ako čiastočne obnoviť výrobu obľúbených programov a dopriať divákom žiadaný premiérový program.

15.04.2020 07:00
DSC08881 Foto:
Rúška pri nakrúcaní sú už samozrejmosťou.
debata (4)

Koronavírus zasiahol do životov každého, nekompromisne, bez upozornení. Paralyzovaný zostal aj televízny trh nielen na Slovensku. So zastavením ekonomiky prišiel aj pád v reklamnom priemysle, na ktorom životne závisí aj chod komerčných staníc. Tie majú svoje programy opreté o istý počet reklám, z ktorých sa drahé produkcie platia. V marci sa situácia absolútne vyhrotila a apríl pokračoval v nastavenom trende. Príjmy z inzercie sú na minime a nielen televízie musia šetriť.

Jojka odsunula premiéru svojej ťažiskovej jarnej šou The Masked Singer (Zlatá maska), prostredníctvom ktorej sa mal na obrazovky vrátiť, po dlhšej odmlke, vrátiť obľúbený moderátor Martin Pyco Rausch. Prestali sa vyrábať nové časti seriálov, relácií, zastavil sa dabing. Kroky všetkých televízií sú v tomto rovnaké a svedomito pristúpili k bezpečnostným a hygienickým opatreniam.

Narozdiel od Markízy, diváci Jojky videli v marci premiérové časti vybraných programov, tento trend bude pokračovať aj v apríli. Jarná novinka Jenny nedostala stopku. V obmedzenom režime sa vysiela aj rodinný seriál Nový život, ten sa však čoskoro skončí, narazí na koronavírus, ktorý nedovolil pokračovať v nakrúcaní nových epizód. Na istý čas zmizli aj nové časti obľúbenej stálice Inkognita. To sa však zmení!

Bezpečnosť na prvom mieste

Televízia našla spôsob, ako pokračovať v nakrúcaní, pri dodržaní všetkých predpísaných opatrení. Aj preto sa môže nakrúcať glosátorská relácia Sedem, špeciálne časti Moja mama varí lepšie ako tvoja a teraz pridáva aj Inkognito. Na nové časti sa diváci môžu tešiť už od 16. apríla. Počas dvoch dní sa podarilo nakrútiť až šesť epizód, ktoré sa po novom budú vysielať v pondelok a vo štvrtok.

„Pre divákov sa televízia JOJ rozhodla zotrvať pri premiérovom programe a, dokým to bude možné, vysielať už pripravené nové diely našich magazínov, seriálov či relácií, no zároveň po zavedení mimoriadne prísnych bezpečnostných opatrení a obmedzení sme vo výnimočných prípadoch mohli pristúpiť k nakrúcaniu aj ich ďalších častí. Okrem dotočenia nateraz posledných dielov Nového bývania či Na chalupe aktuálne pri vylúčení publika, neustálej dezinfekcie priestoru a obmedzení počtu členov štábu v štúdiu nakrúcame v netradičnej atmosfére nové diely Inkognita, ktorého aktéri chcú baviť divákov aj v čase krízy,“ napísal riaditeľ Jojky Marcel Grega na sociálnej sieti.

Práve obľúbená relácia o hádaní nevšedných povolaní bude na prvé počutie diametrálne odlišná. Muselo sa totiž nakrúcať bez divákov, ktorí sú pri tejto relácii neodmysliteľnou súčasťou. Neraz sú práve reakcie divákov smerodajné a sú v úlohe piateho hádača.Absencia divákov je najviac citeľná pri tajnom hosťovi. V čase koronakrízy sa účinkujúci musia spoľahnúť už len na seba.

Koronakríza: Takto vyzerá nakrúcanie Inkognita Fotogaléria - 13 fotiek Všetky fotky
Jojka si nechala ušiť špeciálne rúška s logom...

Televízia zmenená na „nemocnicu“

Nielen štúdiá, ale aj areál Jojky sa premenil na jedno veľké dezinfekčné stredisko, pri vstupe sa meria teplota, všade sú antibakteriálne prostriedky. Na pľaci je len nevyhnutný štáb na obsluhu techniky. Po každej epizóde sa detailne dezinfikuje celé štúdio a vôňou sa začína ponášať skôr na nemocnicu ako miesto, kde vzniká zábava. Pre potreby nakrúcanie boli ušité špeciálne rúška s logom televízie, ale aj samotného Inkognita.

Do nevšednej situácie sa dostali maskéri, ktorí musia pristupovať k celej situácii extrémne obozretne, keďže pracujú bezprostredne s účinkujúcimi. Navyše stačí upraviť len hornú polovicu tváre, zvyšok zakrývajú rúška, čo sa samozrejme stalo terčom viacerým vtipov zo strany zabávačov.

Toto ešte nikto nezažil!

Ako vyzerá samotné nakrúcanie? Hneď na začiatku Vlado Voštinár prizvukuje, že sa dodržiavajú všetky bezpečnostné a hygienické štandardy, všetci účinkujúci majú rúška. Všetci sa držia nového hesla “Humor je najlepší liek, ktorí nás drží nad vodou.”

Na vytvorenie uvoľnenej atmosféry so salvami smiechu a potlesku sú teraz zabávači sami. Diváci sú síce preč, avšak Michal Hudák, Marián Čekovský, Zuzana Šebová a Juraj Šoko Tabaček si vystačia sami. Vtipná situácia nastáva, keď sa na scéne objaví tajný hosť. Hádači majú na tvári rúško a škrabošku zároveň, čo je voda na mlyn pre spŕšku poznámok. ”Cítim sa ako v stane. Nevidím a neviem dýchať,” komentoval to Marián Čekovský.

„Chvíľku nad tým premýšľam, ale potom na to zabudnem, lebo sa bavím Inkognitom a ľuďmi, ktorí tam prídu,“ povedal na margo otázky o absencii publika pre Pravdu Marián Čekovský. Štvorica hádačov si tlieska navzájom, podporujú sa, jeden vtip strieda druhý. Všetko prebieha ako starých čias, pritom si každý uvedomuje, že to tak nie je.

Ako bude vyzerať Inkognito s rúškami a bez publika uvidia diváci Jojky od 16. apríla.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #televízia JOJ #inkognito #oseriáloch #koronavírus