Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Na Slovensku odštartuje nová televízia! Prinesie so sebou svetovú značku

Hoci v súčasnosti aj televízny trh trápi koronakríza spojená s výrazným šetrením a škrtaním v programe. Avšak je jedna svetlá výnimka. Skupina Prima sa vo veľkom chystá na veľkolepý štart novej stanice pod jej krídlami.

21.04.2020 07:00
cnn prima news, logo cnn prima news, Foto:
Logo novej televízie CNN Prima News. Vysielanie by malo odštartovať už čoskoro.
debata (13)

A pôjde o veľkú vec, Prima spustí vlastnú spravodajskú stanicu pod krídlami svetovej špičky v tomto odbore – CNN. Ďalšou dobrou správou je, že CNN Prima News bude plnohodnotne dostupná aj na Slovensku, Prima Group tak rozšíri svoju ponuku u nás. Ide o prvú expanziu od času, keď stiahla zo Slovenska svoj hlavný kanál. Nahradila ho slovenskou mutáciou Prima Plus, ktorá však vysiela v drvivej väčšine reprízy starých formátov a na premiérové vysielanie nabieha len večer.

Vznik českej variácie CNN oznámila Prima ešte počas minulého roka, licencia určila, že televízia musí začať vysielať do roka. Medzičasom v Prahe prešli štruktúry veľkou premenou, Prima vybudovala svoju novú centrálu, v ktorej vystavala exkluzívne priestor pre CNN. Pred časom spustil aj výraznú reklamnú kampaň, tá bola určená pre český trh. Avšak aktivity postupne smerujú aj na Slovensko, kde si chce televízia uchmatnúť svojich potenciálnych divákov. A najmä teraz, v čase, keď spravodajstvo hrá prvé husle.

Po prvej fáze kampane, ktorej hlavným motívom bol mikrofón, ktorý sa stane signifikantným komunikačným symbolom spravodajskej platformy, prichádza niekoľko veľmi výrazných vizuálov odkazujúcich na ikonické udalosti doma i vo svete.

„Sieť CNN si svoju jedinečnú pozíciu na poli spravodajských televízií vybudovala vďaka veľmi rýchlemu a presnému spravodajstvu. Bola to CNN, ktorá ako prvá priniesla správu o výbuchu černobyľskej elektrárne, v priamom prenose ukázala haváriu raketoplánu Challenger a tiež detailne informovala o pádoch komunistických režimov v strednej a východnej Európe. A podobne bude kanál CNN Prima News už čoskoro sprevádzať divákov sedem dní v týždni významnými udalosťami doma i vo svete,“ hovorí riaditeľ skupiny Prima Marek Singer.

Televízia by mala odštartovať v Čechách a na Slovensku v najbližších týždňoch.

© Autorské práva vyhradené

13 debata chyba
Viac na túto tému: #CNN #Prima PLUS #oseriáloch #CNN Prima News