Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Veľká noc na Markíze: Televízna kríza sa na pár dní skončí, tešte sa na premiéry!

Je to už takmer mesiac, čo si diváci musia zvykať na nové pomery na televíznych obrazovkách. Pandémia koronavírusu zastavila štandardné vysielanie, stanice boli zo dňa na deň prinútené stiahnuť jarnú ponuku.

03.04.2020 07:00
wonder woman, superstar, ženy v behu, taxi 5, Foto:
Veľká noc na Markíze bude v znamení atraktívnych premiér!
debata (3)

Slováci sa museli zmieriť s tým, že prišli o svoje obľúbené seriály, filmy a relácie. Na ich miesto prišlo rozšírené spravodajstvo, špeciálne relácie a najmä reprízy. Televízie musia šetriť, práve to je hlavný dôvod, prečo diváci prišli o svoje obľúbené programy. Premiér je ako šafránu. To sa však výrazne zmení cez nadchádzajúcu Veľkú noc.

Súčasná kríza sa nepremietne do sviatočnej ponuky a na obrazovky sa dostanú overené klasiky, ale aj filmové premiéry, ktoré spríjemnia dlhé chvíle v izolácii. Slovenské televízia stavili na overenú šablónu, rána a doobedia budú patriť detskému divákovi, popoludnia rodinným filmom a počas večerov príde na rad atraktívnejší program v podobe nových filmov a rozprávok. Markíza, Jojka, ale aj RTVS spustia veľkonočné vysielanie rozdielne. Kým Jojka odštartuje už vo štvrtok, RTVS a Markíza sa k nej pridajú až na Veľký piatok.

Od štvrtka ponúkne filmové klasiky len menšia stanica Doma. Až do pondelka, respektíve utorka vždy v podvečer divákov čakajú príbehy Anny zo Zeleného domu a strastiplné avantúry Angeliky. Markíza ponúkne štandardný program, teda špeciálnu reláciu o koronavíruse a reprízu Hornej Dolnej.

Veľký piatok

Detských divákov poteší televízia Markíza v piatok poobede animovaným filmom Medveď Yogi, ktorý odštartuje sviatky u televízneho lídra. Nasledovať bude česká komédia Andílek na nervy, tento film sa vo vysielaní objavil už niekoľkokrát a stanica ho zrecykluje aj túto Veľkú noc.

Absolútnym highlightom Veľkého piatku bude slovenská premiéra kinohitu z roku 2017, na Slovensko prichádza Wonder Woman. Toto komiksové spracovanie sa považuje za jeden z najlepších filmov z dielne DC Comics.

Biela sobota

Bielu sobotu odštartuje popoludní romantická komédia Chlap na roztrhanie. Večer otvorí premiéra českej komédie Ženy v behu zo Zlatou Adamovskou a Terezou Kostkovou v hlavných úlohách.

Veľkonočná nedeľa

Počas Veľkonočnej nedele nebude na obrazovkách chýbať Superstar s novou epizódou, po nej bude nasledovať premiéra dobrodružného filmu Maximum Ride. S atraktívnou premiérou sa o slovo prihlási aj menšia stanica Doma, ktorá ponúkne film V mene Krista. Ide o biblický príbeh o zmŕtvychvstaní Ježiša Krista, prerozprávaný z pohľadu neveriaceho. Rímsky vojenský tribún Clavius (Joseph Fiennes) je poverený vyriešiť záhadné zmiznutie Kristovho tela pár týždňov po jeho ukrižovaní. To má zastaviť šírenie rečí o príchode Mesiáša a zabrániť povstaniu ľudu v Jeruzaleme.

Veľkonočný pondelok

Záver sviatkov bude patriť deťom! Od rána Markíza ponúkne rozprávky pre deti, poobede sa objavia reprízy animákov, pri ktorých sa zabavia aj rodičia – Madagaskar 2: Útek do Afriky a Shrek 2, nasledovať bude repríza sobotnej komédia Ženy v behu. Večer čaká divákov premiéra akčnej komédia Taxi 5.

Televízia Doma ponúkne premiéru filmu Pápež František: Modlite sa za mňa. Film je inšpirovaný oficiálnou biografiou pápeža Františka zaznamenáva očami investigatívnej reportérky ranú kariéru Jorgeho Maria Bergoglia, zavŕšenú pápežským konkláve v roku 2013, počas ktorého bol jezuitský prelát zvolený hlavou katolíckej cirkvi.

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká noc #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus