Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Hrozí kolaps televízií pre koronavírus? Hromadne sa zastavujú nakrúcania

Bezpečnosť je na prvom mieste! Toho sa držia aj slovenské televízie a nechcú riskovať zdravie štábu a účinkujúcich v obľúbených programoch. Hromadne rušia všetky nakrúcania relácií s publikom, ale obmedzenia prichádzajú aj v produkcii pôvodnej seriálovej tvorby.

18.03.2020 07:00
debata (20)

Navyše musia šetriť s už nakrútenými epizódami obľúbených seriálov. Nikto nevie povedať, kedy sa situácia so šírením koronavírusu upokojí a televízie budú môcť nabehnúť na štandardný režim. Aktuálne pristupujú k obmedzeniu počtu odvysielaných častí počas týždňa, avšak tie najväčšie dôsledky sa môžu dostať až o pár týždňov, ak sa situácia nedostane pod kontrolu.

Môže nastať scenár, že sa televíziám, aj napriek šetreniu, minú predpripravené epizódy svojich programov a ďalšie pre hrozbu nákazy nevznikli. To v preklade bude znamenať stopku pre obľúbené seriály, ktoré sa produkujú priebežne ako Oteckovia, Susedia, Nový život, ale aj veľké šou ako Superstar, ktorá sa čoskoro do fázy priamych prenosov. Stopku medzičasom dostalo nakrúcanie novej série Česko Slovensko má talent. Otázne je, kedy sa rozbehnú prípravy novej sezóny markizáckej šou Tvoja tvár znie povedome.

Ohrozená je produkcia nielen jarných programov, ale následky sa môžu preniesť aj do jesene. Aktuálne Markíza stopla Susedov, tí už v pondelok operatívne vypadli z programu. Oteckovia sa vysielajú štyrikrát do týždňa. Piatky dostávajú nútenú pauzu. Pričom sa dá očakávať v najbližších hodinách, že sa zastaví nakrúcanie úplne.

Stanica ešte čerpá zo zásob, ktoré má. Jarné novinky Červené pásky a Pán profesor sú nakrútené, ich vysielanie sa očakávalo bez prestávky. V utorok ráno prišlo rozhodnutie, že obľúbené Červené pásky končia, nahradili ich vo vysielaní Sestričky s reprízou prvej série.

V zálohe má ešte niekoľko epizód Superstar, ale šou ako Chart Show alebo 2 na 1, rovnako je na tom Horná Dolná. V prípade potreby môže vytiahnuť aj Sestričky, keďže druhá a tretia séria sa nakrúcali spolu. Ak príde k najhoršiemu, do vysielania sa dostanú reprízy rôznych formátov.

Jojka pristúpila k tvrdým, no preventívnym opatreniam. V siedmom nebi sa nakrúcalo bez divákov, úplnú stopku dostali glosátori z relácie Sedem, Moja mama varí lepšie ako tvoja, rušia sa priame prenosy. Nový život sa bude vysielať len v stredu. Vo štvrtok sa vráti do hlavného vysielacie času Jenny, ktorá má produkciu za sebou. Diváci neuvidia ani novú jarnú ťažiskovú šou Zlatá maska.

RTVS obmedzila dokonca aj výrobu dabingu. Prestávku dostáva Dámsky magazín. Nenakrúcajú sa nové časti Zlatých časov, 5 proti 5, Tajomstvo mojej kuchyne. Zem spieva má vynútenú prestávku. Do svojho veľkého finále čoskoro príde aj Hniezdo, náhrada za pôvodný seriál neexistuje.

© Autorské práva vyhradené

20 debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza #koronavírus