Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Súboj televízií sa môže začať! O pár dní Slovákov zavalia nové relácie a seriály

Vianočné obdobie sa blíži k svojmu vrcholu a televízie už netrpezlivo vyčkávajú na moment, keď po Troch kráľoch vyrukujú s novou programovou ponukou. Slovákov čaká priehrštie nových relácií, ale vrátia sa aj obľúbené seriálové stálice. Spoločným menovateľom je však poriadne ostrý boj o priazeň publika hneď na začiatku roka 2020.

03.01.2020 07:00
markíza, joj, rtvs, Foto:
Už o pár dní sa po vianočnej pauze začne poriadny boj o divácku priazeň.
debata

Obchodne a reklamne menej zaujímavé obdobie pre televízie, tak sa dajú charakterizovať prvé týždne každého začínajúceho roka. Stanice zvykli tento čas vyplniť skôr reprízami, akvizičnými seriálmi, prípadne filmami a veľké premiéry si šetrili na začiatok jari, keď sa televízna sezóna prehupne do zaujímavejšieho obdobia. Vyzerá to tak, že rok 2020 bude výnimkou a do boja o diváka zasiahne okrem komerčných staníc, nečakane aj verejnoprávna RTVS.

Markíza započne novú programovú ponuku už v pondelok 6. januára, keď uzavrie vianočné obdobie veľkou premiérou filmu Fantastické zvery a ich výskyt. Televízia postaví kinohit proti štartu jojkárskej seriálovej novinky Nový život, ktorý má ambíciu byť novým dlhodobým seriálom a nadviazať na niekdajší slávu Paneláka a byť akousi alternatívou voči denným Oteckom. Najbližší pondelok bude teda na televíznych obrazovkách poriadne vyhrotený.

V utorok 7. januára Markíza ponúkne divákom dokumentárnu reality šou Utajený šéf, ktorý v novembri a začiatkom decembra trhal rebríčky sledovanosti. Televízia síce avizuje nové epizódy, pôjde však o českú verziu, ktorú nakrútila sesterská Nova. Markíza mala k dispozícii len štyri epizódy vzhľadom na náročnosť produkcie. Avšak už teraz avizuje na rok 2020 ďalšie časti slovenskej adaptácie.

V stredu 8. januára štartuje po dlhšej odmlke premiérová Chart Show s Adelou, o deň neskôr to televízie chce skúsiť s kontroverznou šou Svadba na prvý pohľad. Promo hovorí ako jedinečnom sociálnom experimente, otázne je, či slovenský konzervatívny divák túto šou prijme alebo to skončí fiaskom podobne ako kedysi Hypno šou, keď po prvej časti rýchlo sa sťahovala z obrazoviek.

Netradične sa Markíza zachová k piatkovému slotu, sem presúva svoju kvíz-šou Dobre vedieť!, ktorá si tak vyskúša nový vysielací deň a čas. Jojka vyplní Novým životom štandardne tri večery pracovného týždňa. Iba jednorázovo s ním vyrukuje štyrikrát počas premiérového týždňa. Od 8. januára slovenskí diváci uvidia novú verziu Beverly Hills 90210, ktorá sa stretla s ostrou kritikou.

Verejnoprávna Jednotka chystá na január návrat obľúbenej šou s Marcelom Merčiakom Čo ja viem a od 12. januára vtrhne na obrazovky vlastný hraný seriál Hniezdo. V pondelok 13. januára zas Markíza vráti do vysielania obľúbených Oteckov, ktorí odštartujú tretí rok vysielania piatou sériou.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #RTVS #televízia JOJ #oseriáloch #televízia Markíza