Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Česká Prima finišuje s prípravami CNN, odštartuje v apríli 2020

Skupina Prima spustí svoj chystaný spravodajský kanál do apríla budúceho roka. Spravodajstvo na začiatku decembra presťahovala do nového štúdia v zrekonštruovanej budove v Prahe Na Vinicu a začala sa niekoľkomesačná testovacia fáza.

05.12.2019 07:00
cnn prima, prima logo, televízia prima, cnn, Foto:
Logo novej spravodajskej televízie CNN Prima News.
debata

Spravodajstvo CNN Prima News povedie trojčlenná redakčná rada, nahradí funkciu riaditeľa spravodajstva, ktorá zanikne. Doterajší šéf spravodajstva Martin Ondráček ku koncu novembra na vlastnú žiadosť z osobných dôvodov skončil.

Redakčnú radu tvorí riaditeľka News Production Eliška Čeřovská, riaditeľka News Gathering Petra Benešová a riaditeľ Online News Tomáš Večeřa. Redakčná rada bude zodpovedať priamo generálnemu riaditeľovi skupiny Markovi Singerovi.

„V tejto chvíli sa v novej budove dokončuje jedno z najmodernejších televíznych štúdií v Európe. Umožní CNN Prima News unikátne možnosti vysielania. Diváci sa rozhodne majú na čo tešiť,“ uviedol Singer.

Celková plocha štúdia CNN Prima News je takmer 300 metrov štvorcových. Priestoru dominuje moderátorský pult so zabudovanou LED obrazovkou, hneď za ním je jeden z niekoľkých veľkých štúdiových LED panelov. Štúdio má ako jediné v krajine dve poschodia, z horného bude možné vysielať a tiež vstupovať naživo do programu. Farebnosť štúdia zodpovedá logu CNN Prima News, teda modrá, červená a biela.

Tím spravodajstva sa v rámci tréningovej fázy musí naučiť obsluhovať ako nové technológie, tak aj vysielacie štúdio. Zároveň pod vedením odborníkov zo CNN sa začnú školenia výrobných postupov, potrebných na zvládnutie kvality vysielania na úrovni CNN.

„Toto nové usporiadanie nám umožní vyrábať každý deň rýchle, živé a atraktívne spracované správy z domova i zo sveta. Budeme sa pritom opierať o lokálnu redakciu CNN Prima News priamo napojenú na celosvetovú sieť CNN. Naším cieľom je poskytovať čo najširšiemu okruhu divákov maximálne objektívne spravodajstvo na svetovej úrovni,“ dodal Singer.

Zámer spustiť čisto spravodajskú televíznu stanicu na základe licencie od CNN oznámila Prima tento rok na začiatku apríla. Program má začať vysielať do roka od tohto oznámenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #CNN #oseriáloch