Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Showrunner Pepe Majeský: Je to malý zázrak dať dokopy tak pestrú jedenástku Let's dance

Na obrazovku Markízy sa po roku vracia úspešná tanečná šou Let's Dance, v ktorej o titul kráľa a kráľovnej tanečného parketu zabojuje nová jedenástka hviezdnych súťažiacich. O zákulisí celej šou hovorí režisér a kreatívny producent Pepe Majeský, ktorý je už dlhé roky podpísaný pod veľkými česko-slovenskými televíznymi šou, akými sú Let’s Dance, SuperStar, Tvoja tvár znie povedome či Voice.

04.03.2023 09:00
Pepe Majeský Foto:
Režisér a showrunner Pepe Majeský.
debata

Uplynulý ročník Let's Dance bol mimoriadne úspešný a priniesol divákom viaceré prekvapenia. Či už to bol porotca Jorge Gonzáles, noví moderátori alebo výpravnejšie tanečné čísla. Aké novinky máte pripravené v tomto ročníku?

Nadviazať na veľmi silný a úspešný minulý rok bolo veľmi ťažké. Som presvedčený o tom, že sa mi podarilo vyskladať silnú zostavu, ktorá zaujme divákov. Je to taký malý zázrak, že sa podarilo dať dokopy jedenásť veľmi rôznorodých ľudí, ktorí budú tancovať a som za to veľmi rád. Zmenou je Ján Koleník v porote, kde som chcel opäť priniesť niečo nové. Janko je víťaz, je megapopulárny a myslím si, že dá porote zase iný rozmer. Bude to mať paradoxne najťažšie z porotcov, pretože bude hodnotiť svojich kamarátov a v porote predtým nesedel. Obmenili sme tiež moderátorku zákulisia. Som veľmi rád, že dávame priestor novým tváram, je to pre ne super škola. Viktor bol po minulom roku pre mňa prvou voľbou, veľmi ma baví chémia, ktorú má s Adelou. Na nič sa nehrajú a je to veľmi prirodzené.

Podľa čoho ste v tomto ročníku vyberali hviezdnu jedenástku súťažiacich? Aký kľúč pri tom používate?

Kľúč je veľmi jednoduchý. Na začiatku si vytipujem ľudí, ktorých chcem v šou mať. Je to množina asi štyridsiatich osobností, ktorí sú pre mňa zaujímaví. Začnem ich oslovovať, stretávať sa s nimi, pričom mi postupne niektorí vypadávajú. Niekto nemôže, lebo má množstvo záväzkov, niekto nemôže, lebo má prehnané finančné požiadavky, niekto povie na rovinu – to si veľmi vážim –, že si to nevie predstaviť, lebo ho tanec nebaví. Takýmto sitom sa vyselektuje dvadsiatka ľudí, s ktorou idem za manažmentom televízie. Postupne si ich preberieme, hovoríme si pre a proti každého tak, aby bola výsledná skladačka farebná, aby v nej boli rôzne charaktery, rôzne povolania a výsledná jedenástka bola pestrým koktailom pre diváka.

tomáš tarr, ruža pre nevestu, Čítajte aj Štartuje Ruža pre nevestu: Ponuka ma šokovala, tú pravú som v zahraničí nenašiel, hovorí nový televízny ženích

Čo je vás najdôležitejšie pri výbere?

Mojou prioritou je, aby ľudia chceli byť v tejto šou. A to sa mi podarilo. Medzi jedenástkou súťažiacich nie je nikto, kto by tu nechcel byť. Lebo pokiaľ v tejto šou človek chce byť, tak to vidieť na prístupe k tréningom a celému projektu. Nie je mojou prioritou len tak niekomu zaplatiť peniaze, aby prišiel a ukázal sa. Musí to cítiť srdcom, o tom tá šou je.

V akom časovom predstihu začínate pripravovať šou?

Šesť mesiacov pred uvedením na obrazovky, respektíve od momentu, kedy mi televízia povie, že do toho ideme. No netýka sa to len tohto programu, ale všetkých veľkých programov, ktoré pre televíziu robím. Najdôležitejší je kasting, od ktorého sa všetko odvíja. Pri tejto šou je základná predstava jasná – má byť čo najpestrejšia, čo najemočnejšia, čo najzábavnejšia, a to v konečnom dôsledku závisí od konkrétnych ľudí. Je to v podstate také veľké puzzle.

Režisér a showrunner Pepe Majeský. Foto: TV Markíza
Pepe Majeský Režisér a showrunner Pepe Majeský.

Angažovanie zahraničných hviezd je stratégia, ako dať šou punc ešte väčšej jagavosti?

Áno aj, ale doba aj divácky vkus sa už trochu posunuli. Už pri poslednom ročníku sme si hovorili, že šou nemusí byť už len o slovenských a českých osobnostiach a skúsime viac zahraničných ľudí. Markíza je otvorená týmto veciam. Samozrejme, snažím sa, aby mala zahraničná osobnosť nejaký význam a spojitosť so Slovenskom. Minulý rok sme prišli s porotcom Jorgem Gonzálesom, ktorý na Slovensku študoval, tento rok je súťažiacim Mario Cimarro, ktorý má slovenskú partnerku a jej celá rodina žije na Slovensku. Som veľmi rád, že ponuku prijal, bude to zase oživenie šou.

Bolo to náročné ho sem dostať?

Je to náročné skôr z produkčného hľadiska. Je potrebné zorganizovať prepravu z Ameriky a zabezpečiť jemu aj jeho rodine všetko potrebné pre pobyt na Slovensku. Mario mi však hneď povedal, že má Slovensko veľmi rád, a že do šou chce ísť, ak sa mu podarí zladiť svoj pracovný program. Som veľmi rád, že sa to podarilo.

Máte už predstavu, koho by ste chceli obsadiť do ďalších ročníkov?

Nemám, lebo chcem mať čistú hlavu. Snažím sa venovať len jednej veci a poriadne. Takéto veľké šou si vyžadujú celého človeka. Čo bude po skončení šou, budem riešiť, keď tam budem – step by step.

Let's Dance sa vysiela v priamom prenose, kedy sa môže čokoľvek udiať. Je to už pre vás po tých rokoch rutina?

Priame prenosy sú vždy náročné a nikdy to nie je rutina, hoci som už robil stovky priamych prenosov. Možno tam je nejaká rutina, ale je za tým najmä profesionalita ľudí z môjho štábu, ktorí sú so mnou už roky a môžem sa na nich spoľahnúť. Ale priamy prenos je priamy prenos, hocičo sa môže pokaziť, hocičo môže padnúť, zhasnúť, vypadne elektrika… V princípe sa najviac bojím technických vecí, aby fungovali ako majú, a potom choroby účinkujúcich. Na všetko ostatné máme skúšky, generálky, a profesionálny štáb, ktorý funguje ako hodinky.

Koľko ľudí má štáb, ktorý pripravuje a vyrába Let's Dance?

Okolo sto ľudí.

Režisér a showrunner Pepe Majeský. Foto: TV Markíza
Pepe Majeský Režisér a showrunner Pepe Majeský.

Aké veľké šou sú vo svete momentálne hitom? Čo by mohlo prísť v najbližších rokoch na Slovensko?

Veľkých šou vo svete nie je veľa. Najväčšie sú SuperStar, Xfactor, Talent, Let's Dance a Voice, trochu menšia je Tvoja tvár. Nič nové nevzniká. Takéto úspešné šou, ktoré majú za sebou dvadsať sérií, prichádzajú tak raz za desať-pätnásť rokov. Je okolo toho celá veda a stojí to strašne veľa peňazí. Slovensko má problém aj s tým, že je malé a potom diváci vidia všetkých všade. Let's Dance je v tom čarovné, že Heňu (paralympioničku Henrietu Farkašovú) neuvidíte všade a Mariána Gáboríka neuvidíte len tak niekde inde tancovať. Práve kvôli tancu má šou iný rozmer a je v nej ešte stále široké pole pôsobnosti.

Kedy sa vrátia na obrazovku SuperStar alebo Tvoja tvár?

To je otázka na televíziu Markíza. Ja mám oba projekty veľmi rád a je radosť ich robiť. Som presvedčený, že sa vrátia, ale to je len môj osobný názor. Je len na televízii, kedy ich vráti naspäť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Let's Dance