Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Programový riaditeľ Jojky: Pri Ivete sme so zatajeným dychom čakali na reakcie, teraz je v hre pokračovanie

Programový riaditeľ JOJ Group Ronald Kubina hovorí aj o tom, či bude na jeseň pokračovať Nemocnica a aké ďalšie novinky majú pripravené.

30.01.2023 06:00
Roland Kubina Foto:
Programový riaditeľ JOJ Group Roland Kubina.
debata (6)

Televízii JOJ sa vstup do nového roka vydaril. Na obrazovky priniesla seriálovú novinku Iveta, ktorá sa stala najsledovanejším programom na trhu a prepisuje seriálové rekordy posledných rokov. Naďalej sa darí aj seriálu Nemocnica, ktorý napriek silnej konkurencii ani v štvrtej sérii nestráca divákov. Programový riaditeľ JOJ Group Roland Kubina hovorí, či budú pokračovať aj naďalej a kedy sa môžu diváci tešiť na ďalšie nové seriály.

Silvia Majeská Čítajte rozhovor Silvia Majeská: Dunaj má potenciál na väčší počet častí, chystáme ďalšie atraktívne novinky

Prvé novinky jarnej sezóny už majú za sebou premiéru. Ako ste spokojný s ich doterajším výkonom, resp. sledovanosťou?

Ako JOJ Group aj ako TV JOJ sme univerzálnym lídrom trhu v hlavnom vysielacom čase, takže sme so štartom sezóny veľmi spokojní. Diváci z nášho programu sledujú svoje obľúbené seriály Nemocnica, Hranica, magazíny Nové bývanie či Na chalupe, aj šou Inkognito a Bez servítky a zamilovali sa tiež do našej čerstvej novinky Iveta, čo nás mimoriadne teší.

Seriál je najsledovanejším programom na trhu, svojimi výkonmi trhá seriálové rekordy posledných rokov, je oň naozaj enormný záujem – a to nielen zo strany divákov. Iveta ako dielo nastavuje svojimi témami zrkadlo spoločnosti a rezonuje aj z pohľadu záujmu médií, filmových tvorcov a odborníkov z rôznych socio-kultúrnych oblastí.

Čakali ste takú sledovanosť seriálu Iveta? Prekvapili vás odozvy?

Áno aj nie. Áno preto, lebo sme Ivete ako vydarenému seriálu úspešných tvorcov Hřebejka a Kolečka verili, preto sme ho aj nasadili do nedeľného prime-time, najsledovanejšieho slotu v týždni. Zároveň sme so zatajeným dychom čakali, aké budú divácke reakcie, práve kvôli tomu, ako je Iveta natočená a o čom seriál je. To, že vyvolá množstvo reakcií sme čakali, ale že bude najsledovanejším seriálom na slovenskom trhu za posledné roky, to by sme si netrúfli vopred predikovať. Ja osobne vlastne nikdy netipujem presné čísla, ako dopadne pri štarte nový formát, ale vždy verím, že bude úspešný.

Bude mať Iveta druhú sériu?

Uvažujeme nad tým.

ranč, pocisková, Čítajte aj Jojka chystá seriálovú revolúciu: Predstavila chystané novinky, ktoré neuvidíte v roku 2023

Aké novinky máte pre divákov ešte v jarnej sezóne pripravené?

Čo môžem potvrdiť už teraz, je, že do tohtoročnej jarnej štruktúry z pripravených noviniek ešte určite nasadíme seriál Einstein.

A kedy plánujete nasadiť ďalšie nové seriály (Duch, Prokurátorka, Tomáš a Diana, Web therapy, Ranč…)?

Uvidíme.

Ktoré programy budú najväčšími ťahákmi jesene?

Okrem našich seriálov sa diváci na jeseň môžu tešiť na Česko Slovensko má talent. Pripravujeme už 11. ročník tej najuniverzálnejšej a roky mimoriadne obľúbenej šou, v ktorej účastníci spievajú, tancujú, hrajú, kúzlia, skrátka v jednom programe spájajú svoje rôznorodé talenty do veľkej a pestrej televíznej zábavy.

Bude Nemocnica pokračovať aj na jeseň alebo plánujete jej ukončenie?

Nemocnicu vysielame už štvrtú sezónu a stále si stabilne drží pozíciu lídra v čase svojho vysielania, nateraz nie je dôvod ju uzatvárať. Zároveň s Danicou Hričovou (autorka Nemocnice) už pripravujeme aj ďalší seriál – vami spomenutý Ranč. O rodinné seriály tak v našom programe nebude núdza ani v ďalších sezónach.

© Autorské práva vyhradené

6 debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #TV JOJ #Rolo Kubina