Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Silvia Majeská: Dunaj má potenciál na väčší počet častí, chystáme ďalšie atraktívne novinky

Programová riaditeľka Markízy v rozhovore prezradila, aké ďalšie nové seriály a šou na jar pripravujú.

26.01.2023 06:00
Silvia Majeská Foto:
Programová riaditeľka televízií Markíza a Nova Silvia Majeská.
debata (1)

Televízie už naplno odštartovali novú sezónu a premiéru majú za sebou viaceré novinky. S programovou riaditeľkou televízie Markíza Silviou Majeskou sme sa rozprávali, ako sú spokojní s ich sledovanosťou a aké prekvapenia majú ešte pre divákov pripravené v jarnej sezóne.

lets dance 2022, lets dance, Čítajte aj To najlepšie na koniec? Let's Dance pozná posledné meno, je to seriálová hviezda!

Prvé novinky jarnej sezóny už majú za sebou premiéru. Ako ste spokojní s ich doterajším výkonom, resp. sledovanosťou?

Sme veľmi spokojní, primárne náš teší divácka odozva, ktorá je nesmierne pozitívna. Pri seriáli Mama na prenájom diváci oceňujú odľahčenosť žánru, nové herecké tváre a pútavú romanticko-komediálnu zápletku. Pri Dunaji sme s veľký rešpektom pristupovali k dobovému projektu a sme radi, že divákom sa páči jeho prevedenie, krásne kostýmy, realistické kulisy, ale hlavne príbeh, ktorý je v našom prostredí originálny. Sme teda vďační, lebo spokojnosť našich divákov je pre nás prvoradá, a tešíme sa, že sme ich príbehmi, obsadením a prevedením oboch seriálových noviniek zaujali.

Ako vyhodnocujete nasadenie novinky Dunaj, k vašim službám do konkurencie Nemocnice?

Každú sezónu musíme vysielať atraktívne programy sedem dní v týždni, obsadzujeme nimi všetky kľúčové sloty v prime-time. Dunaj je seriál s potenciálom na väčší počet častí a evidujeme prirodzený, historický divácky návyk sledovať takýto typ seriálov v utorky a štvrtky. Takže sme tieto dva dni zvolili ako prirodzené pre jeho nasadenie. Zatiaľ takmer všetky odvysielané časti Dunaja v našej hlavnej cieľovej skupine 12–54 vyhrali nad Nemocnicou, sme teda radi, že si seriál našiel dostatočný počet divákov.

Budete pokračovať s vysielaním Dunaja dvakrát do týždňa? S koľkými epizódami počítate?

Áno, plánujeme pokračovať v tomto nastavení a vysielať seriál celú jarnú sezónu.

Zlatá labuť Čítajte viac Markíza má Dunaj, Nova zase Zlatú labuť. V čom sú seriály podobné a v čom odlišné?

Aké novinky máte pre divákov ešte v jarnej sezóne pripravené?

Diváci a diváčky sa už od 8. februára môžu tešiť na novú reality šou Na nože, ešte v tom istom mesiaci odštartuje aj dramatická seriálová novinka Klamstvo. V marci bude nasledovať ôsma séria tanečnej šou Let's Dance a ešte túto jar plánujeme nasadiť aj netrpezlivo očakávanú romantickú reality šou Ruža pre nevestu.

Kedy odštartujete Let's Dance?

Veľkolepá tanečná šou Let's Dance odštartuje v nedeľu 5. marca o 20:30 hod.

Ktoré programy budú najväčšími ťahákmi jesene? Vráti sa Tvoja tvár?

Jesenná programová štruktúra bude tradične kombináciou návratov obľúbených programov a atraktívnych noviniek, ešte je však priskoro hovoriť o konkrétnostiach. Divákov a diváčky budeme určite včas informovať.

Kedy je reálny návrat Druhej šance na obrazovky? Budú musieť diváci čakať na tretiu sériu až do jesene 2024?

Druhá šanca bola v celom uplynulom roku suverénne najsledovanejším seriálom na Slovensku, určite sa preto budeme snažiť priniesť novú sériu hneď, ako to bude možné. Všetko však závisí od dostupnosti nových, originálnych scenárov. Na základe komunikácie s talianskym licenzorom predpokladáme, že nová séria Druhej šance by sa mohla dostať na naše obrazovky v priebehu roku 2024.

Programová riaditeľka televízií Markíza a Nova... Foto: TV Markíza
Silvia Majeská Programová riaditeľka televízií Markíza a Nova Silvia Majeská.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #rozhovor #TV Markíza #Silvia Majeská