Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Takýto seriál ešte na Slovensku nebol: Zvládnu diváci žáner, ktorý je v zahraničí bežný?

Slovenských divákov čaká neobyčajná seriálová premiéra, prvá svojho druhu. Na Voyo už čoskoro dorazí prvý česko-slovenský fantasy seriál Vedma plný veľkých hereckých hviezd.

05.06.2023 06:00
Vedma, Foto:
Záber z nového Voyo Originál seriálu Vedma.
debata (2)
televízor, televízia, ovládač, Čítajte aj Komerčné televízie nič nepochopili. Nemožno všetko merať peniazmi, hovorí český veľvyslanec o vypínaní českých TV na Slovensku

Za česko-slovenskou fantasy minisériou Vedma stoja úspešní slovenskí tvorcovia – producentka a scenáristka Adriana Kronerová a režisér Jakub Kroner. Predplatiteľom v nej odhalia fungovanie paralelnej reality, v ktorej medzi sebou súperia bytosti temnoty a svetla.

„Diváci a diváčky sa môžu tešiť na vôbec prvú minisériu žánru fantasy, ktorá vzniká v Česku a na Slovensku. Prinesie výnimočné lokácie prepojené s mýtickými legendami, a tiež známe slovenské a české herecké osobnosti,“ dodala Silvia Majeská, programová riaditeľka Markízy a Novy.

zaklínač, henry cavill, the witcher, Čítajte aj Seriálový jún: Toto bude najlepší začiatok leta, aký si dokážete predstaviť!

„Žáner fantasy v našich končinách nie je až taký častý, pretože je produkčne náročný a vyžaduje si vysoké náklady,“ zhodnotila Adriana Kronerová, producentka a scenáristka minisérie Vedma.

Príbeh série je dejovo zasadený do súčasnosti, no zároveň siaha až do obdobia rudolfínskej Prahy šestnásteho storočia. Filip, podobne ako mnoho ďalších alchymistov tej doby, experimentuje s elixírom večného života. Na rozdiel od ostatných sa mu – aj vďaka mýtickému Golemovi – podarí stať sa v podstate nesmrteľným.

sex v meste, Čítajte aj Nemysliteľné sa stane skutočnosťou: Do Sexu v meste sa naozaj vráti...

So svojimi potomkami Luciou a Tomom tak môžu preplávať stáročiami, živení iba zlom a negatívnou energiou. Aby sa zbavili stáročného prekliatia tejto závislosti, túžia po prechode do dimenzií, kde už nikdy nebudú potrebovať fyzické telo. Jediné, čo na to potrebujú, je dostať sa k prechodovému portálu. Ten je ale strážený Vedmou. Nastáva tak odveký súboj dobra so zlom, svetla s temnotou.

Nový Voyo Originál Vedma štartuje od piatka 16. júna exkluzívne na Voyo.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #Voyo #seriál Vedma