Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Heriban nakrúcal do poslednej chvíle: Aký bude jeho osud v tretej sérii Druhej šance?

Nečakaná smrť obľúbeného herca Dana Heribana zasiahla celé Slovensko, ale skrížila plány aj tvorcom seriálov, v ktorých účinkoval. Nikoho by ani nenapadlo, že bude musieť riešiť, čo bude ďalej s jeho seriálovými úlohami.

31.05.2023 06:00
heriban, druhá šanca, Foto:
Dano Heriban v seriáli Druhá šanca.
debata
Maciej Podwojski, Primark Čítajte aj Šéf Primarku: Slovensko je pre nás nový trh. Dlho sme hľadali vhodnú lokalitu, napokon sme ju v Bratislave našli skôr ako v Maďarsku

Zostávalo mu ešte pár dní natáčacích dní novej minisérie pod značkou Voyo Originál, s touto komplikáciou sa však budú zrejme vedieť tvorcovia vysporiadať, keďže gro jeho scén je hotových. Metóda Markovič: Hojer prinesie skutočný príbeh o brutálnom sériovom vrahovi Ladislavovi Hojerovi.

„Úprimne som odvtedy, čo ma zastihla správa o smrti Dana Heribana, úplne v šoku a myslím na jeho rodinu. Postava Hojerovho obhajcu Štefana Žabimajerského je jedna z mojich najobľúbenejších z celej série. Dano Heriban bol pre túto rolu ako stvorený, pretože oplýval rovnakými vlastnosťami. Bol to poctivý, zodpovedný profesionál a zároveň veľmi citlivý človek. Jedným výrazom tváre dokázal zahrať to, na čo iní potrebujú mnoho slov. Česť jeho pamiatke,“ povedal kreatívny producent Voyo Tomáš Hruška.

tomáš a diana Čítajte aj Jojka zvalcovala konkurenciu: Netradičná novinka Tomáš a Diana s rekordným výsledkom

„Celý štáb minisérie Metóda Markovič: Hojer je touto správou zdrvený. Stalo sa tak pár dní pred koncom natáčania. Popri pocte vyšetrovateľovi Jiřímu Markovičovi bude tak aj pamiatkou na jeden z najväčších súčasných talentov nielen slovenskej hereckej scény,“ dodal.

Avšak čo bude s treťou sériou Druhej šance, kde stvárňoval doktora Hatinu, najlepšieho priateľa hlavného hrdinu Andreja Fabiána v podaní Jána Koleníka? V talianskej originálnej predlohe, ktorá sa aktuálne opäť nakrúca, jeho postava pokračuje. Slovenskí tvorcovia, ktorí ju čoskoro budú adaptovať, aby priniesli nové časti v roku 2024 na obrazovky, ju budú musieť dodržať. Bude sa postava po Heribanovi preobsadzovať alebo ju budú môcť vyčiarknuť z deja?

11. Finále MS Kanada vs Nemecko Čítajte aj RTVS poslednýkrát profitovala z hokeja. Ďalších päť rokov bude v inej televízii, nemusí však byť zadarmo

„Seriál Druhá šanca plánujeme ďalej nakrúcať, Dano Heriban bol jeho neoddeliteľnou súčasťou. Boli sme dohodnutí, že bude nakrúcať aj tretiu sériu. Je to obrovská strata. V tejto chvíli zatiaľ len zvažujeme, čo s tým spravíme. Je licencovaný formát, takže jeho postava je tam stále, pravdepodobne to budeme musieť zmeniť,“ hovorí šéfka produkcie seriálovej tvorby TV Markíza Alexandra Dubovská.

and just like that, ako to bolo ďalej, Čítajte aj Toto bude veľký letný seriálový návrat: Najobľúbenejšie Newyorčanky poznajú dátum premiéry
Dano Heriban v najsledovanejších seriáloch Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Dano Heriban v seriáli Druhá šanca.

Zároveň televízia Markíza oficiálne potvrdila, že tragická udalosť neovplyvní nakrúcanie podvečerného hitu Mama na prenájom, v ktorom hrá jeho manželka Kamila Heribanová. Práve tento seriál je pre herečku zlomovým projektom, vďaka ktorému naplno prerazila. Televízia a tvorcovia Mamy na prenájom sa maximálne prispôsobia herečkiným potrebám v týchto náročných chvíľach, avšak jej postava v seriáli rozhodne neskončí a bude pokračovať aj v pripravovanej jesennej sérii.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dano Heriban #seriál Druhá šanca #seriál Mama na prenájom