Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka zvalcovala konkurenciu: Netradičná novinka Tomáš a Diana s rekordným výsledkom

Ako dopadli prvé dve časti nového seriálu televízie JOJ Tomáš a Diana?

31.05.2023 06:00
tomáš a diana Foto:
Záber z nakrúcania nového jojkárskeho seriálu Tomáš a Diana.
debata
Maciej Podwojski, Primark Čítajte aj Šéf Primarku: Slovensko je pre nás nový trh. Dlho sme hľadali vhodnú lokalitu, napokon sme ju v Bratislave našli skôr ako v Maďarsku

Premiéra seriálu sa stala najsledovanejším programom mladšieho publika a tiež najsledovanejším nespravodajským programom v univerzálnej cieľovke. Štart seriálu dosiahol trhové prvenstvo v cieľovej skupine 12+. V mladšom publiku, cieľovka 12 – 54, sa seriál stal najsledovanejším programom dňa s 8,1% sledovanosťou a 26,8% podielom na trhu. Celkovo pri obrazovkách sedelo 435-tisíc divákov. Tomáš a Diana porazili aj markizácku Hornú Dolnú, ktorú televízia operatívne zaradila do programu, aby si uctila herca Dana Heribana. Komediálny seriál si pozrelo 400-tisíc divákov, druhú epizódu 317-tisíc divákov.

11. Finále MS Kanada vs Nemecko Čítajte aj RTVS poslednýkrát profitovala z hokeja. Ďalších päť rokov bude v inej televízii, nemusí však byť zadarmo

Najsilnejším bol seriál Tomáš a Diana v ženskej cieľovke 45 – 54 so sledovanosťou až 14% a pri diváčkach vo veku 35 až 44 rokov s 12,6% sledovanosťou. Celkovo ženská časť univerzálneho publika dosiahla 11,8% sledovanosť a diváčky v cieľovke 12 – 54 rating 10,8%.

Ginny and georgia, Čítajte aj Kam sa hrabú Gilmorky: Tento seriál na Netflixe totálne valcuje, na konte má rekord

Tomáš a Diana je licencovaný seriál vychádzajúci z pôvodného francúzskeho originálu s názvom Un gars, une fille (Chlapec a dievča). Vznikol vo Francúzku ešte v roku 1999, vtedy ho diváci poznali vo forme krátkych 5-minútových epizód. Nakoniec z neho vznikol formát ponúkajúci približne 20-minútové epizódy. Práve takúto podobu má aj slovenská adaptácia, ktorá má 26 častí. Slovensko je 30-tou krajinou, kde sa pôvodný seriál vysiela.

Takto vyzerá nový seriál Tomáš a Diana na Jojke Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Záber z nového seriálu Tomáš a Diana.
heriban, druhá šanca, Čítajte aj Heriban nakrúcal do poslednej chvíle: Aký bude jeho osud v tretej sérii Druhej šance?

Tomáš a Diana, muž a žena, partneri, Maco a Mici, ktorí sa rozhodli ísť spolu životom. Diana je typická žena so svojou spontánnosťou a emotivitou. Všetky svoje myšlienky a pocity dáva hneď najavo, ale ako pre väčšinu žien, ktoré to takto majú, nie je ľahké sa s tým niekedy rýchlo vysporiadať. Tomáš je typický muž so svojou inteligenciou a racionalitou. Vie byť veľmi starostlivý a chce robiť veci dokonale, ale ako pre väčšinu mužov, ktorí to takto majú, nie je ľahké si to hneď priznať. A keďže Tomáš ako muž menej rozumie emóciám, Diana musí ísť až na dreň pocitov, aby boli pochopené a vypočuté. Diana keďže má v sebe aj láskavú naivitu, Tomáš jej častokrát musí veľa vecí vysvetľovať, aby to jasne pochopila. Vzniká množstvo situácií a konfliktov, ktoré pozná a zažil predsa každý.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV JOJ #seriál Tomáš a Diana