Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Pokračovanie článku: Novinka Jojky Tomáš a Diana: Najslabší seriál tejto sezóny, ktorý diváka vráti do roku 1990

Verdikt

Sledovanie nového jojkárskeho seriálu má navodiť humornú nôtu, tá tam však veľmi rýchlo začne vytrácať a celé to pôsobí uťahane, ťažkopádne a najmä preafektovane. To asi nebol cieľ. Je to rušivý element, humor naozaj nie je humor, hoci sa ponúka dobrý základ v partnerskom spolužití. A veľmi rýchlo sa natíska otázka, prečo vznikol popud vôbec tento počin zrealizovať?

Je veľmi zlé po pár minútach sledovania pozerať na hodinky, kedy bude koniec a to epizóda má len 20 minút. Keď prepadne diváka zúfalstvo, že skeče sú iba v polovici a on má pocit, že to trvá dlho. Seriál Tomáš a Diana poprel fyzikálne zákony a relativitu času, lebo po novom 20 minút trvá prinajmenšom 60. Problémom je aj samotný vizuál s prestrihmi. To už naozaj pôsobí tak, že divák si sadol do stroja času a ocitol sa v roku 1990.

Tomáš a Diana by mohli pokojne byť prvým experimentom Jojky, ktorý mal zostať skrytý oku diváka. Je jasné, že televízia chcela tento formát vyskúšať k lineárnom vysielaní, no radšej to mala byť akási prvá lastovička, ktorá sa mala skryť za streamovaciu platformu Joj Play, kde po správnosti aj patrí.

Pretože práve streamovacia platforma je vhodný priestor pre netradičné žánre a Tomáš a Diana ním jednoznačne je. Tam by sa vysielanie tohto kúsku dalo ospravedlniť.

Hovorí sa, že trpezlivosť ruže prináša, to platí aj o televíznom svete. Už to vyzeralo tak, že televízna sezóna 2022/2023 sa historicky prvýkrát zaobíde bez nejakého kvalitatívneho prepadáku. Bolo nutné si naňho nutné počkať až na úplný záver.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #televízna sezóna 2022/2023 #seriál Tomáš a Diana