Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Klamstvo neustálo ťažkú hokejovú konkurenciu: Ako sa rozlúčil najlepší seriál sezóny?

Televízia Markíza ešte v polovici mája rozlúčila s minisériou Klamstvo. Finále seriál paradoxne nevystrelilo.

26.05.2023 06:00
Klamstvo, Foto:
Seriál Klamstvo si v pondelok udržal pozíciu jednotky na trhu.
debata
diana morova tomas mastalir Čítajte aj Novinka Jojky Tomáš a Diana: Najslabší seriál tejto sezóny, ktorý diváka vráti do roku 1990

Pôvodný britský námet sa stabilne držal na pozícii jednotky na trhu vo svojom pondelkovom slote. Sledovanosť však pravidelne kolísala medzi 7 – 8% ratingami v komerčnej cieľovke. Klamstvu sa mimoriadne darilo v apríli, keď nové epizódy pritiahli k obrazovkám v priemere rovných 505-tisíc divákov starších ako 12 rokov. V cieľovej skupine 12 – 54 zaznamenali vysokú priemernú sledovanosť 8,5% aj nadpriemerný trhový podiel 27,2%.

heriban, horná dolná, Čítajte aj Diváci neprídu o Heribana: Pred nečakanou smrťou stihol dotočiť nový seriál

Najviac zabodovala ôsma epizóda odvysielaná v pondelok 17. apríla, ktorá si pripísala najvyšší aprílový rating 9,3% a rovnako aj najlepší trhový podiel 29,8%. K obrazovkám Markízy pritiahla 536-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Klamstvo & Liar Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Britský seriál Liar.
heriban, horná dolná, Čítajte aj Zosnulý Heriban v slovenských seriáloch: Nezabudnuteľný Brmbalík, dojímal v Červených páskach a Druhej šanci

Predposledná epizóda vysielaná si aj v pondelok 8. mája 2023 pripísal na konto ďalšie víťazstvo a v oboch hlavných cieľových skupinách sa na obrazovkách televízie Markíza stal suverénne najsledovanejším nespravodajským programom dňa v rámci ponuky všetkých slovenských staníc. V cieľovej skupine 12 – 54 dosiahla rating 7,6% a trhový podiel 24,6%.

Táto epizóda prilákala k obrazovkám celkovo 450-tisíc divákov starších ako 12 rokov, pričom v čase vysielania seriál zasiahol až 577-tisíc divákov (AvRch v CS 12+).

televízia, televízor, sledovanie televízie, seriály, filmy, online televízie, online, nelegálne sledovanie, piráti, pirátske sledovanie, Čítajte aj Exodus českých televízií môže nastať veľmi skoro: Hovorí sa už iba o týždňoch

Samotné finále sa už stretlo zoči-voči hokejovému šampionátu, čo sa odrazilo na poklese. Finále seriálu, paradoxne, dosiahlo najnižšiu sledovanosť. V cieľovke 12 – 54 dvanásta epizóda dosiahla 6,7% sledovanosť s 22% podielom na trhu. Vyvrcholenie seriálu a odhalenie vraha Andreja Rosického si celkovo pozrelo 415-tisíc divákov. Klamstvo sa aj napriek finálovému poklesu zaradilo medzi najúspešnejšie programy tohtoročnej jari.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sledovanosť #TV Markíza #seriál Klamstvo