Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Maštalíra opäť vystrieda Koleník. Markíza vracia do vysielania seriálový megahit

Kým dorazí tretia séria Druhej šance, tak to ešte potrvá. Malou náplasťou bude repríza prvých dvoch sezón.

22.05.2023 06:00
druhá šanca, Foto:
Druhá šanca sa vracia na obrazovky Markízy.
debata
nikol, Čítajte aj Potvrdené! Američania uvidia hviezdny seriál, ktorý nakrútila aj Markíza

Minulý týždeň televízia Markíza ukončila vysielanie temnej minisérie Klamstvo. Vzhľadom na fakt, že televízna sezóna 2022/2023 je takmer na konci, trhový líder sa drží zabehnutých zvykov a počas letného obdobia neponúka premiéry pôvodnej tvorby a priestor dostávajú reprízy. Postupne na tento model nabehne od najbližšieho pondelka. Úvod do pracovného týždňa počas tohtoročného leta bude patriť Druhej šanci! Divákov čakajú vždy dve epizódy za sebou.

spider-man, spiderman, tom holland, zendaya, Čítajte aj HBO Max si poistila výhodu pred konkurenciou! Tieto hity uvidíte iba tu

Druhá šanca sa stala seriálovým fenoménom roka 2022. Druhá šanca dosahovala nadštandardné výkony, aké v roku 2022 nemal žiaden iný program. Prekonala Nemocnicu aj Priznanie, v priemere si každú zo šestnástich epizód pozrelo až 585-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov, pričom pri piatich epizódach pokorila dokonca 600-tisícovú hranicu.

Mária Schumerová Čítajte aj Unikátne dobové ateliéry, ktoré u nás nemajú obdobu. Tu sa nakrúca najsledovanejší slovenský seriál

Druhá séria bola nemenej úspešná, hoci oproti jednotke o čosi klesla, no stále nemala konkurenciu na slovenskom trhu. Pravidelne jesennú sériu sledovalo viac ako 500-tisíc divákov a v cieľovke 12 – 54 tesne atakovala 10% sledovanosť.

Markizácky seriál Druhá šanca Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Tento rok Markíza odštartuje lekárskou drámou...
Woolworth Čítajte aj Dostane Pepco či Tedi nového konkurenta? Po Actione má Slovensko v hľadáčiku ďalší lacný reťazec

V roku 2022 vznikli dve série, celkovo 32 epizód. Po megaúspechu prvej série sa okamžite začali pripravovať premiérové časti druhej série, ktorá sa vysielala počas jesene a skončila sa tesne pred Vianocami. Problémom je fakt, že Markíza si za rok minula svoj najsledovanejší seriál. Podľa najnovších informácií sa tretia séria talianskeho originálu začne nakrúcať v najbližších týždňoch a do vysielania pôjde začiatkom budúceho roka, čiže Markíza sa k scenárom dostane až v roku 2024.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Nečakaný zvrat v ambicióznych plánoch Markízy: Ako to vyzerá s pripravovanou televíziou?

„V súčasnosti už natáčame jeden nový seriál, ktorý sa dostane na obrazovky budúci rok a zároveň sme potvrdili výrobu tretej série Druhej šance," povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka Markízy a Novy, v exkluzívnom rozhovore pre Mediaklik.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV Markíza #seriál Druhá šanca