Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Netflix valcujú nenápadné seriály: Ďalšiemu stačilo iba pár dní a už má druhú sériu istú

Ďalšia novinka z dielne Netflixu zvalcovala rebríčky sledovanosti.

05.05.2023 06:00
diplomat, the diplomat, diplomatické vzťahy, Foto:
Seriál Diplomatické vzťahy (The Diplomat) sa teší z obrovského úspechu, Netflix expresne rýchlo potvrdil druhú sériu.
debata
Let s Dance, lets dance, Čítajte aj Hľadanie novej šou Markízy prináša šokujúce prekvapenia: Nebude to mega veľká relácia

Stihli ste si všimnúť túto novinku? Seriál The Diplomat (Diplomatické vzťahy) sa vráti s druhou sériou v roku 2024. A to mal premiéru iba koncom apríla. Diplomat sa okamžite po premiére stal svetovým hitom na Netflixe. Počas prvého víkendu zínkasoval takmer 58 miliónov hodín zhliadnutí. To bola dostatočne vysoká cifra, aby streamovací gigant opäť vybočil zo svojich zabehnutých zvykov pri obnovovaní seriálov a pre Diplomata expresne rýchlo potvrdil ďalších osem častí.

obchodný dom Dunaj Čítajte aj Kedysi tu nakupovali davy: Najslávnejší obchodný dom v Bratislave obnoví svoju zašlú slávu

„Na tvorbe Diplomatických vzťahov sme sa veľmi dobre bavili,“ uviedla vo vyhlásení tvorkyňa seriálu Deborah Cahn. „A je vzrušujúce vidieť, ako sa to ľuďom páči. Sme veľmi radi, že si to môžeme zopakovať!"

vinczeová Čítajte aj Z Hitu roka sa hit nestal. Relácia za takmer milión skončila na okraji diváckeho záujmu

„Fanúšikovia na celom svete milujú každú minútu strhujúcej a energickej nášho dramatického seriálu a nevedia sa nabažiť fantastického výkonu Keri Russellovej. Po tomto ohromujúcom úspechu sa nemôžeme dočkať, kým uvidia novú sezónu," povedal viceprezident pre dramatický seriál Netflix Jinny Howe.

Viera Berkyová Čítajte aj Zabudnutá slovenská Superstar sa po rokoch zjavila: Ďalšia členka náboženského spolku, bojuje za tradičnú rodinu

Seriál Diplomatické vzťahy sa sústreďuje na príbeh fiktívnej „úradníčky“ Kate Wylerovej, ktorá sa cez noc dostala do novej úlohy veľvyslankyne USA v Spojenom kráľovstve práve v čase, keď sa rozvíja medzinárodná kríza. Jej úlohou je zabrániť tretej svetovej vojne a zároveň riadiť jej turbulentné manželstvo s kariérnym diplomatom Halom Wylerom (Rufus Sewell). Kate musí vyjsť z tieňa svojho manžela, ktorý ukončil svoju kariéru a bol doslova superstar vo svojom obore. Ona bola vždy v jeho tieni a bola tá druhá. Teraz sa ich úlohy vymenili a Halovo ego nezvláda svoj kariérny prepad.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Nespustí sa nová slovenská televízia? Musí nastať vhodný čas, hovorí programová riaditeľka Markízy

Opakuje situácia spred pár týždňov, keď rebríčky Netflixu zvalcoval ďalší seriál, ktorému sa nedostalo štedrého proma, ale diváci si ho našli. Ide o seriál The Night Agent, ktorý počas premiérového víkendu zaznamenal rekordných 168,7 miliónov hodín zhliadnutí. The Night Agent sa stal okamžite jednotkou až v 93 krajinách.

the great, Čítajte aj Seriálový máj: Takto "nadupaný" televízny mesiac tu ešte nebol! Toto všetko musíte vidieť

Netflix zvyčajne vyhodnocuje výsledky sledovanosti po 28 dňovom cykle a po dopozeranosti jednotlivých titulov. Nemá vo zvyku vybočiť, no v ostatnom krátkom období ide o druhý prípad, keď masívny úspech vybraných titulov ho prinútil prehodnotiť zvyky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #netflix #seriál The Diplomat