Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Poriadny šok: Jeden z najobľúbenejších amerických seriálov, ktorý sledujete na Jojke, sa končí

Je tu však poriadny zvrat!

04.05.2023 06:00
911, seriál 911, Foto:
Seriál 911 sa otriasa v základoch. Televízia FOX ukončila výrobu po šiestich rokoch, seriál preberá konkurenčná ABC.
debata
kino Čítajte aj Dlho očakávané blockbustery sú tu! Tieto štyri filmy by bola škoda prepásť na veľkom plátne

Asi by len málokto čakal, že by jeden z najväčších seriálových hitov súčasnosti mohol skončiť. Je to tak. Televízia FOX poriadne šokovala, keď oznámila, že jej akčná dráma 911 ukončí svoju púť po aktuálnej šiestej sérii. Zároveň sa tu skrýva ešte jeden zvrat v celej situácii. Seriál preberie televízia ABC, ktorá je domovom, napríklad, Dobrého doktora, Kliniky Grace alebo V ohni a na jeseň prinesie siedmu sériu. FOX taktiež oznámil, že spin-off seriál 911: Texas, ktorý takisto Slováci, dobre poznajú si ponecháva a ponúkne piatu sériu.

the great, Čítajte aj Seriálový máj: Takto "nadupaný" televízny mesiac tu ešte nebol! Toto všetko musíte vidieť

Nastane tak bezprecedentná situácia, keď seriály jednej značky sa budú vysielať na dvoch rôznych televíziách a nie je jasné, akou kreatívnou cestou sa budú uberať. Fanúšikovia na spoločných seriáloch zbožňovali ich epizódne prepojenia, tým je zrejme koniec.

lady zika, Čítajte aj Ďalšia známa tvár "našla" Boha: Nevie sa dočkať, keď bude v nebi. Je členkou spolku ako bývalá herečka z Oteckov

Ukončenie výroby 911 na pôvodnej stanici je o to prekvapujúcejšie, že ide o najsledovanejší seriál FOXu. Šiestu sériu sledovalo v priemere viac ako 7 miliónov divákov, rating sa udržal na úrovni 1.0 v čase televíznej premiéry. Zároveň 911 výrazne naberala divákov na streamovacích službách, ale aj z predaja práv pre lineárne televízie.

markíza, tv markíza, Čítajte aj Nespustí sa nová slovenská televízia? Musí nastať vhodný čas, hovorí programová riaditeľka Markízy

Prečo končí 911 na FOXe? Koncern Disney pred časom kúpil štúdio 20th Television a zaradil ju do svojho portfólia, z čoho ťaží aj streamovacia služba Disney+. A televízia ABC takisto patrí pod značku Disney a preto sa seriálový hit 911 ocitne pod novou značkou, kde by mohol pokračovať ešte niekoľko sezón.

Mediaklik Čítajte aj Najčítanejším mediálnym webom je Mediaklik. V apríli dosiahol nový rekord

Otázne je herecké obsadenie. S presunom seriálov medzi televízia ide ruka v ruke aj potenciálny odchod viacerých obľúbených tvárí. Nateraz nie je známe, či siedma séria sa bude musieť zmieriť s odchodom vybraných postáv. Televízia ABC uvádza, že ráta s pôvodným obsadením, chce zabezpečiť, aby výmenu staníc nijako diváci nepocítili.

práca online, žena s notebookom, pracovníčka Čítajte aj Návštevnosť webov: Pluska opäť prekonala Sme. Weby v top dvadsiatke čelili poklesu, nárast dosiahol len jeden

Najväčší otáznik visí nad herečkou Angelou Bassett, ktorá stvárňuje Athenu. Medzičasom, po získaní Oscara, sa jej kariéra naplno rozbieha aj na filmovom plátne. Je teda v hre možnosť, že by mohla z náročného seriálového nakrúcania vycúvať.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #seriál 9-1-1