Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Jojka posilňuje Nemocnicu: Prichádzajú nové postavy, poznáme detaily...

Tvorcovia jojkárskej Nemocnice pred časom sľúbili príchod nových postáv. Teraz sa to stáva realitou. Kto zamieša kartami v deji obľúbenej lekárskej drámy? Je evidentné, že televízia nevzdáva boj o diváka a snaží sa prinášať svieži vietor do deja.

27.04.2023 08:06
nemocnica, dominika morávková, Foto:
Herečka Dominika Morávková je najnovšou posilou seriálu Nemocnica.
debata

Nemocnica je na obraze viac ako dva roky a aktuálne vysiela štvrtú sériu. Vo svojom utorkovom a štvrtkovom slote, kde je trvalo umiestnená mala stabilne dominantné postavenie, najmä v cieľovke 12+. Je však pravdou, že časy, keď pravidelne presahovala 500-tisícovú hranicu sú preč. Už počas minuloročnej jesene sa ustálila na priemernej, 450-tisícovej sledovanosti. Posledné týždne Nemocnica zaznamenala pokles sledovanosti a prvenstvo v oboch cieľovkách prebrala Markíza s Dunajom.

Tvorcom sa do bieleho plášťa podarilo zlákať herečku Dominiku Morávkovú, ktorá stvárni Hanu Turčanovú. Hana je nežná gynekologička a zároveň genetička. Vášnivá, vrúcna a emotívna, tancovala vo folklórnom súbore, spievala. Po krátkom vzťahu otehotnela a dieťa si nechala. Narodila sa jej dcérka s problémami správania, na autistickom spektre. Hana jej venovala celú svoju kariéru. Uvoľňovať sa chodila na hory, kde liezla. Raz ju strhla lavína a zachránil ju Maroš (Tomáš Turčan). Hana Maroša miluje, no cíti, že nevedomky sa snaží obrúsiť jej krehké, emotívne, roztancované ja.

Do deja seriálu Nemocnica vstúpia nové postavy. Foto: TV JOJ
nemocnica, Do deja seriálu Nemocnica vstúpia nové postavy.

Hana s manželom Marošom a dcérou Elenkou prídu žiť do Bratislavy z dôvodu dcérinej diagnózy. Hľadajú pre ňu vhodné zariadenie pre jej zdravý vývoj a práve tu také nájdu, preto požiadajú o prácu v Nemocnici. Čo všetko ich v novom živote čaká a akí charakterovo sú, sa dozviete od prvých častí, v ktorých sa objavia, tak nebudem viac prezrádzať.

„Váhala som, či vstúpiť do dlhodobého projektu, nečakala som to, ale nakoniec som rada. Mám za sebou prvé natáčacie dni, je tam veľmi príjemný kolektív, za ktorý som vďačná. Je tam naozaj dobrá nálada a snaha robiť kvalitnú prácu. Som rada, že som na nejaký čas súčasťou tohto projektu a myslím, že sa môžem na ňom veľa naučiť,“ povedala Morávková.

Diváci sa môžu tešiť na príchod dvojice nových postáv už tento štvrtok o 20:35 na Jojke!

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #TV JOJ #Dominika Morávková #seriál Nemocnica