Hľadať
Notifikácie 📣

Chceš dostávať čerstvé novinky?

Sledujte nás
Nastavenia súkromia

Takto chránime tvoje údaje - GDPR

domov O seriáloch Televízia

Ste fanúšikovia tohto seriálu? Môžete si vydýchnuť, nová séria je oficiálne potvrdená

Seriál Dobrý doktor netreba špeciálne predstavovať slovenským divákom. Televízia ABC potvrdila nakrúcanie siedmej série, ktorá sa na obrazovky v USA dostane už túto jeseň.

09.06.2023 06:00
dobrý doktor, Foto:
Dobrá správa pre Dobrého doktora. Seriál bude pokračovať aj 7. sériou.
debata
dva a pol chlapa, Čítajte aj Kedysi top seriálová hviezda, dnes spustnutý čudák: Herec z Dva a pol chlapa je na nespoznanie

Dobrý doktor (The Good Doctor) bude naďalej ordinovať! Z čoho sa môžu tešiť aj slovenskí diváci, pretože majú istotu, že jedného dňa nové časti uvidia aj oni. Televízia Doma totiž túto lekársku drámu každý rok s úspechom vysiela. Doktora Shauna Murphyho čaká rekordný, siedmy rok.

O 5 minút 12 Čítajte aj RTVS reaguje: Inštitút prázdneho kresla sa viackrát stal nástrojom politického nátlaku

Ten pre mnohé seriály býva kritický. Práve vtedy sa končia dlhoročné zmluvy medzi televíziou a hercami a spravidla túto cifru ani v minulosti mnohé seriály neprežili. Iba čas ukáže, či Dobrý doktor dokáže kritický siedmy rok prežiť a ponúkne divákom dlhodobú perspektívu vysielania.

Nateraz sa však televízia oficiálne nevyjadrila k potenciálnemu spin-off seriálu Dobrý právnik. Postavy boli predstavené v rámci 6. série s tým, že mali otestovať potenciál pre samostatný seriál. Ten by sa vysielal súbežne so siedmou sériou. Stanica oznámila iba pokračovania seriálových stálic, nové seriály pribudnú neskôr.

ruža pre nevestu, tarr, petrana, Čítajte aj A rozprávkovej láske je koniec a to poriadne rýchlo: Markíza potvrdila rozchod páru z Ruže pre nevestu

Dobrý doktor si aj počas šiesteho roku vysielania držal veľmi solídnu sledovanosť, práve preto bolo jasné, že televízia rozhodne nebude uvažovať o ukončení výroby. V priemere si každú epizódu pozrelo 6,2 milióna divákov v čase vysielania. Zaujímavé finančné benefity plynú aj z vysielacích práv pre streamovacie spoločnosti. Na Slovensku je seriál dostupný na Netflixe, zatiaľ s pomerne veľkým meškaním. Aktuálne je dostupná už aj celá šiesta séria.

sowa, sajfa, evelyn, Čítajte aj Televízne ankety na Slovensku sú v kóme: Jojka s totálnym diváckym prepadákom

Hoci je siedma séria potvrdená, jej štart je v USA otázny vzhľadom na prebiehajúci štrajk scenáristov. S pribúdajúcim časom začína byť jasné, že klasický štart televíznej sezóny na konci septembra sa zrejme nestihne, keďže nové sezóny sa začínajú točiť s predstihom už v priebehu júla.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #The Good Doctor #Dobrý doktor